Česká vývojářská skupina Bootiq díky akvizicím vyrostla o 800 %. Nově kupuje digitální agenturu Blueberry

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

lukas-novak-intefi2

Foto: InTeFi

Lukáš Novák, předseda představenstva InTeFi Capital

Praha, Bratislava, Plzeň, Jihlava, Zlín, Olomouc. Ve všech těchto městech již dnes sedí vývojáři a programátoři tuzemské vývojářské skupiny Bootiq, která si zakládá na tom, že nesídlí pouze v největších městech a má díky tomu větší zásah. Navíc v poslední době podnikla několik akvizic, díky kterým vyrostla o stovky procent.

Bootiq patří do investiční skupiny InTeFi Capital Lukáše Nováka. Ten ji založil v loňském roce a spojil v ní několik svých firem z oblasti financí, médií a vývoje a poslední zmíněný obor nejvýrazněji zastupuje právě Bootiq. Česká IT firma vedená Marcelem Červeným jen za poslední rok investovala do expanze přes 100 milionů korun.

Výsledkem bylo několik důležitých akvizic, díky kterým Bootiq zvýšilo obrat o 800 % na 300 milionů korun a zároveň čtyřnásobně zvýšilo počet svých zaměstnanců. Pod rostoucí tuzemskou skupinu se koncem roku 2017 připojilo W3W s produktem e-shopové platformy Shopio, letos v lednu slovenské Adbee a o pár měsíců později také Novasoft, specialista na SAP.

marcel-cerveny-bootiq2

Foto: Bootiq

Marcel Červený, CEO Bootiq

Výsledkem byl pochopitelně jak růst obratu, tak také zaměstnanců. „Aktuálně máme v týmu více než 250 vývojářů, kteří se zabývají oblastmi od e-commerce, fintech a vývoj webů a aplikací přes analýzu a reporting dat až po implementaci SAP nebo Odoo,“ popisuje svou skupinu její CEO Marcel Červený.

„Do konce roku bychom chtěli rozšířit řady odborníků o dalších 50 a podpořit další růst směřující k co nejširší komplexitě ještě zhruba o pětinu. V plánu jsou i další akvizice,“ doplňuje Červený. Poslední akvizicí Bootiq se nyní stala pražská digitální agentura Blueberry, díky které skupina získala dalších více než 50 odborníků na digitální vývoj.

michal-smida-twisto-ceo

Přečtěte si takéŠest let na trhu aneb jak fintechový startup Twisto zjednodušil nákupy na internetu už pro více než 600 tisíc ČechůŠest let na trhu aneb jak fintechový startup Twisto zjednodušil nákupy na internetu už pro více než 600 tisíc Čechů

Akvizicemi profitabilních softwarových společností malé a střední velikosti, kterými Bootiq doplňuje svůj organický růst, chce Marcel Červený dosáhnout na širší škálu zákazníků a zároveň si tím zajistit širší portfolio služeb pro své klienty. Bootiq jich dnes obsluhuje přes 200 a patří mezi ně T-Mobile, Košík, Nestlé, Škoda Auto, Metrostav či Astratex. Celkem má skupina dvanáct poboček, devět v Česku, dvě na Slovensku a jednu v Srbsku.

bootiq