Česká spořitelna oficiálně spouští platební službu Google Pay

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

google-pay-pfs

Foto: PFS

Google Pay

0Zobrazit komentáře

Největší tuzemská banka podle očekávání spouští platební službu Google Pay. Česká spořitelna se dnes oficiálně připojila jako v pořadí osmá česká banka, která umožňuje svým uživatelům platit pohodlně mobilními telefony s operačním systémem Android místo fyzických plastových karet. Dosud měla pro mobilní placení vlastní aplikaci Poketka, kterou integrované řešení Google Pay postupně nahradí.

„Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme, že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,“ říká Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Platit mohou nově přes Google Pay klienti s debetní nebo kreditní kartou Visa i Mastercard, potřebují jen mobilní zařízení s podporou technologie NFC a operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) nebo vyšším. V září pak do Google Pay Česká spořitelna přidá také slevový program, který dosud fungoval v Poketce. Tu dnes využívá 24 tisíc klientů.

Po spuštění Google Pay bude aplikace Poketka i nadále sloužit zejména pro vývoj a testování nových služeb, které se posléze mohou objevit jako součást mobilní aplikace George nebo jako samostatné mobilní aplikace. Již od února letošního roku pak mohou klienti České spořitelny, kteří mají iPhone, využívat také Apple Pay, které si aktivovalo už téměř 100 tisíc lidí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym