Toy Story 4 překonalo rekord série a za úvodní víkend v kinech utržilo přes 230 milionů dolarů

0Zobrazit komentáře

Kde jsou ty doby, kdy se animované filmy považovaly za něco okrajového a většinu tržeb filmové produkce dělala hraná tvorba. Dávno už tomu tak není a po miliardové pohádce Ledové království (Frozen) či druhém pokračování Úžasňákových se převážně Disney těší obrovským úspěchům. A nyní ho může oslavit i se svým nejnovějším pokračováním Příběhu hraček, respektive Toy Story 4.

Za uplynulý úvodní víkend Toy Story 4 v tržbách vygenerovalo celosvětově 238 milionů dolarů, ze kterých 118 milionů dolarů představovaly příjmy ve Spojených státech. To je celkem o 8 milionů více než v případě předchozího dílu, který si doposud v sérii držel přední pozici. I tak je to ale dle Disney podstatně méně, než studio původně očekávalo, když si nastavilo odhad na 140 milionů dolarů pro domácí tržby.

Na americkém trhu se Toy Story 4 po prvním víkendu i tak posunulo na čtvrtou příčku mezi nejlepšími otevíracími víkendy animovaných filmů vůbec. Před ním už je pouze třetí pokračování Shreka, Hledá se Nemo a také Úžasňákovi 2. To hlavní pro Disney přijde ale až později v létě, kdy se do kin dostane remake Lvího krále. Samotné Toy Story 4 se v Česku objeví až v první polovině srpna.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym