Seznam má novou posilu. Miloš Čermák míří na Seznam Zprávy a chystá nový pořad

Michal PtáčekMichal Ptáček

milos-cermak

Miloš Čermák

0Zobrazit komentáře

Když internetový zpravodajský server iHNed.cz v únoru tohoto roku oznámil, že v něm na pozici šéfredaktora končí Miloš Čermák, začalo se v novinářských kuloárech ihned spekulovat o tom, kam tento známý publicista zamíří. Padesátiletý Čermák v minulosti působil v Reflexu nebo Lidových novinách a deník iHNed, který patří vydavatelství Economia, vedl od roku 2013 a nyní je o něco jasněji o jeho další budoucnosti.

Přestože sice Miloš Čermák své nové hlavní působiště stále neoznámil (na iHNed i nadále přispívá jako externí spolupracovník), nově se stává externím spolupracovníkem české internetové jedničky Seznam.cz. Pro Seznam Zprávy bude Čermák pravidelně připravovat vlastní autorský komentář, v Televizi Seznam bude mít zároveň vlastní publicistický pořad, který česká internetová jednička uvede letos na podzim.

televize-seznam

„Chtěl bych vzít témata a způsob psaní, které v posledních letech charakterizovaly mou poslední stranu v pátečních Hospodářských novinách, a dát jí pro Seznam Zprávy trochu webovější podobu. Svým způsobem je to v mém případě návrat. V roce 2000 jsem pro Seznam psal po dobu jednoho roku každý týden texty pod hlavičkou Deník Miloše Čermáka. Uplynulo skoro dvacet let, změnila se spousta věcí včetně mě, a proto mě baví na to částečně i navázat,“ říká Čermák ke svému novému působišti.

google-maps-car

Přečtěte si takéGoogle Mapy nově po vzoru populární navigace Waze upozorní na rychlostní limity a radaryGoogle Mapy nově po vzoru populární navigace Waze upozorní na rychlostní limity a radary

Seznam tímto krokem po pár měsících klidu opět potvrdil své velké ambice v českém mediální prostředí. V posledních dvou letech do něj totiž zamířila další známá jména české novinářské scény, v čele s Jindřichem Šídlem, Josefem Klímou, Sabinou Slonkovou, Filipem Horkým nebo Jaromírem Bosákem. Ostatně snahu budovat co nejsilnější autorský tým potvrzuje i ředitel zpravodajské divize a Seznam TV Jakub Unger.

„Miloš Čermák patří mezi nejvýraznější jména české publicistiky. Věřím, že do silného autorského týmu Seznamu dobře zapadne a pomůže nám naplňovat náš dlouhodobý cíl – být původním, nezávislým zdrojem kvalitních komentářů a analýz od nejlepších tuzemských novinářů,“ dodává k nové posile Unger.

milos-cermak2

Miloš Čermák

Diskuze (0)

Novinka

Anonym