Populární youtuberka už nechtěla čekat na pick-up od Tesly, tak si vytvořila vlastní z Modelu 3

Tesla Truckla-Simone Grietz

Youtuberka Simone Giertzová s vlastním pick-upem Tesla

0Zobrazit komentáře

Automobilku Tesla je velice těžké charakterizovat. Na jedné straně se jedná o producenta výjimečných vozů, které přinášejí celou řadu neotřelých technologických řešení a uživatelských vychytávek, na straně druhé se jedná o automobilku, která má velké problémy plnit to, co naslibuje, což se týká i jejího pick-upu, který měl být již dávno představen. Není proto divu, že některým s automobilkou dochází trpělivost a raději berou celou věc do svých rukou.

To je případ i Simone Giertzové ze Stockholmu, známé youtuberky, která se proslavila stavbou tzv. shitty robotů, automatických zařízení pro usnadnění každodenních činností, které ovšem fungují spíše kontraproduktivně. Jak říká Simone ve svém videu, nemá čas čekat na to, až Tesla začne prodávat svůj pick-up, který ještě ani nepředstavila, a proto se rozhodla vytvořit si svůj vlastní.

Celý projekt jí zabral více než tři roky plánování a projektování, než se pustila do jeho samotné realizace. Truckla, jak svůj výtvor pojmenovala, vychází z Modelu 3, kterému byla zcela transformována zadní půlka na korbu s ochranným rámem.

Simone nebyla na přestavbu sama, ale využila pomoci hned několika lidí, kteří se sami na svých YouTube kanálech zabývají nejrůznějšími přestavbami a kutilskými projekty. Jmenovitě například s Laurou Kampf, která vylepšuje snad vše, co se vylepšit dá, nebo s Richardem Benoitem, který má s přestavbou vozů Tesla bohaté zkušenosti.

elon-musk

Přečtěte si takéKontroverzní Elon Musk na sociálních sítích aneb jak je to doopravdy se smazáním jeho účtu na TwitteruKontroverzní Elon Musk na sociálních sítích aneb jak je to doopravdy se smazáním jeho účtu na Twitteru

Nutno říci, že výsledný projekt vypadá velice dobře. Tedy minimálně lépe než obytná Tesla, kterou jsme vám nedávno představili. Automobil má čisté linie a v podstatě nabízí stále stejné výhody jako klasický elektrický sedan od Tesly. Nicméně je lehčí a nechybí mu některé prvky charakteristické pro velké pick-upy, jako jsou velké střešní reflektory či ochranný rám, který zároveň slouží jako střešní nosič.

Tesla Truckla-Simone Grietz

Youtuberka Simone Giertzová s vlastním pick-upem Tesla

Překvapivě však vypadá celá úprava velice decentně a na trhu by jistě měla úspěch. Jak nás ovšem informuje promo video tohoto projektu, tento elektromobil nebude nikde k dostání.

Automobil snů

Zajímavé na projektu je, že ačkoliv to vypadá pouze jako další šílený projekt této mladé konstruktérky, který nebude dále využívat, opak je pravdou. Ve skutečnosti si s ním Simone splnila svůj velký sen. Automobil popsala jako nejhloupější a nejchytřejší věc, kterou kdy udělala s konstruktivním výsledkem, přinášející jí auto snů.

„Mým cílem je nikdy nevlastnit klasické auto. Jsem součástí nové generace řidičů, kteří budou jezdit pouze elektromobily. Cítím, že bych to neměla tak prožívat, ale kašlu na to. Sr** na ropné společnosti. Vážně, sr** na ně,“ dodává drobná rusovláska Simone, která je podobnými peprnými výrazy proslulá.

Její kanál v současné době odebírá 1,6 milionu uživatelů, které baví svými šílenými roboty. Jejich úkolem je pomáhat s denní rutinou, ovšem díky jejich nedokonalosti a hlouposti spíše přidělávají starosti navíc. Předělání automobilu je pro Simone zcela novou zkušeností a těžko říci, jestli se v budoucnu pustí do podobného projektu.

Pokud si vy sami nechcete vytvořit vlastní Trucklu, budete muset počkat na produkční pick-up od Tesly, o kterém Musk prohlásil, že se jedná o jeho nejoblíbenější projekt, na jakém kdy Tesla pracovala. Sám jej označil za lepší pick-up, než je F-150 od Fordu, a lepší sportovní vůz než 911 od Porsche. Jeho design by měl evokovat film Blade Runner, takže se máme skutečně na co těšit. Automobilka by jej měla představit snad na konci tohoto léta, ovšem do výroby se dostane nejdříve v roce 2021.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym