Nadpozemský luxus ve vlnách. Monacký Dynamiq ukázal výletní jachtu inspirovanou Bentley

g330_model_big

Luxusní jachta Dynamiq Global 330

0Zobrazit komentáře

Být miliardářem klade na držitele tohoto statutu hned několik náročných podmínek, mezi kterými může být i vlastnictví luxusní jachty. Jen těžko odhadovat, jak dlouho již trvá toto pouto mezi mořskými plavidly a miliardáři, nicméně miliardář bez luxusní zámořské jachty je jako puzzle, ve kterém chybějí některé dílky.

Na světě existuje celá řada výrobců, kteří se specializují jen na tu nejbohatší klientelu a i mezi jejich výtvory se dají najít naprosté unikáty. Patří mezi ně i jachta monacké společnosti Dynamiq s označením Global 330. Ta zaujme nejen svým výkonem 2 400 koní a celou řadou průzkumnických nástrojů, ale především svým zpracováním interiéru, na kterém se podíleli odborníci z automobilky Bentley.

Ti si odskočili od zpracovávání kožených sedaček a přístrojových desek ve vozech Bentley a pustili se do návrhu interiéru, který dokáže pojmout až 10 hostů v pěti různých kajutách. Největší z nich je situovaná přímo na palubě a nabízí svým obyvatelům například dva balkóny.

Dynamiq g330

Luxusní jachta Dynamiq Global 330

Zbylé čtyři kajuty jsou ukryty v trupu lodi, kde jsou umístěny i prostory pro členy posádky a společenské prostory. Ty jsou tvořeny mimo jiné hlavním salónem s rozměrnými okny a velkým krbem či saunou umístěnou na zádi plavidla. Odborníci z Bentley vytvořili přímo na míru například lampy, nábytek a další příslušenství, díky čemuž je interiér lodi podobný i tak luxusním interiérům, jaké nabízí automobily značky Bentley.

Rybaření, potápění, drony i teleskop

Kromě luxusu si miliardáři rádi dopřávají také trochu toho vzrušení. Přinést jim ho může například průzkum vod, kterými zrovna proplouvají, na což sází i další luxusní jachta Esquel společnosti Oceanco. Global 330 je pro tyto účely vybavená například rybářským a potápěčským náčiním, podvodním plavidlem či drony společnosti DJI. A pokud by temné hlubiny začaly po čase nudit, mohou majitelé jachty zvednout hlavu směrem k nebi a prozkoumat oblohu pomocí teleskopu společnosti Celestone.

sf90s

Přečtěte si takéFerrari ukázalo své nejvýkonnější superauto v historii. Půjde o sériově vyráběný hybrid o výkonu 986 koníFerrari ukázalo své nejvýkonnější superauto v historii. Půjde o sériově vyráběný hybrid o výkonu 986 koní

Konstrukce lodi o délce 33 metrů je kompletně celá zhotovená z hliníku, díky kterému má plavidlo velmi nízkou hmotnost. Kupředu jej pohání dvojice motorů MAN V8 1200, se kterými je loď schopna plout rychlostí až 16 uzlů, a objem nádrže o velikosti 20 600 litrů vystačí na 3 100 námořních mil (5 741 kilometrů). Pokud je kapitán lodi dostatečně šetrný a udržuje konstantní rychlost na 8 uzlech, je loď schopna dosáhnout vzdálenosti i 4 tisíc námořních mil (7 408 kilometrů).

Dynamiq g330

Interiér luxusní jachty Dynamiq Global 330 inspirovaný Bentley

Namísto pomalých ocelových lodí v typickém komerčním stylu jsme zvolili přístup zaměřený na budoucnost a vytvořili rychlou a moderní řadu plavidel. Speciálně jsme navrhli řadu Global, která se vejde pod hranici 40 metrů a bude vyhovovat mnohem širší základně klientů a jejich rodin. Navíc díky kompaktní velikosti je možné provádět skutečný průzkum. Průzkumníci Dynamiq mohou vplout do malých zátok a úžin, kam se větší jachty nedostanou,“ popisuje novinku Sergei Dobroserdov, zakladatel a CEO společnosti Dynamiq.

Stavba jednoho takového plavidla zabere společnosti Dynamiq přibližně 24 měsíců. Společnost plánuje nabízet jen velice omezenou sérii, která bude později doplněna o další dvě varianty o délce 30 a 40 metrů. Stavba lodí bude probíhat v italském Toskánsku a jejich pořizovací cena bude startovat na 14,3 milionu dolarů, tedy více jak 323 milionech korun. Pokud by na vás byla tato cenovka příliš vysoká, nezapomínejte, že třicetimetrová varianta bude o něco levnější.

Dynamiq g330

Interiér luxusní jachty Dynamiq Global 330 inspirovaný Bentley

Dynamiq g330

Interiér luxusní jachty Dynamiq Global 330 inspirovaný Bentley

Dynamiq g330

Luxusní jachta Dynamiq Global 330

Diskuze (0)

Novinka

Anonym