Jako v Black Mirror. Za necelé 4 tisíce můžete přespat ve skleněné vile z populárního seriálu Netflixu

Michal PtáčekMichal Ptáček

black-mirror-vila
0Zobrazit komentáře

Televizní seriál Black Mirror (Černé zrcadlo) patří k tomu nejlepšímu, co si může dnešní seriálový divák na své obrazovce vychutnat. Tato původně britská televizní série, na kterou v roce 2015 koupil práva streamingový gigant Netflix, si totiž díky perfektní kombinaci sci-fi, technologií, satiry a dystopické atmosféry získala fanoušky po celém světě. To ostatně potvrzuje i její průměrně hodnocení pohybující se na filmových serverech okolo 90 procent.

Pokud patříte k pravidelným divákům seriálu, pravděpodobně jste ve druhém díle prozatím poslední série zaregistrovali moderní prosklenou vilu v utahské poušti, ve které postava Billyho Bauera (CEO sociální sítě podobné Twitteru) strávila desetidenní digitální detox.

Jak už to ve filmové branži bývá, v reálu se ale prosklená stavba nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat, tedy pokud jim nevadí za noc zaplatit necelé 4 tisíce korun a trávit čas na poměrně malém prostoru v nehostinném prostředí.

black-mirror-3

Sklěnená vila v seriálu Black Mirror

Vila nabízí na první pohled skromnou plochu 20 metrů čtverečních s jednou ložnicí, koupelnou a obývacím pokojem. Technologicky zajímavější je naopak unikátní skleněná konstrukce, schopna bezproblémově odolat vysokým teplotám a silným pouštním větrům a i přes jejich působení si uchovat uvnitř chladnou teplotu. To je v okolí pouště Gorafe, která je jedním z teplotně nejextrémnějších prostředí v celé Evropě, životně důležité.

windy-web

Přečtěte si takéMeteorologický projekt Windy Iva Lukačoviče nově ukáže mapu kvality vzduchu po celém světěMeteorologický projekt Windy Iva Lukačoviče nově ukáže mapu kvality vzduchu po celém světě

Ostatně i proto se vila postavená ve spolupráci architektonického studia OFIS Architects a společnosti Guardian Glass nesnaží spoléhat na externí zdroje a veškeré energie včetně vody, plynu a elektřiny je schopna si vyrábět díky solárním technologiím sama. A tak pokud také plánujete digitální detox, může být nehostinná poušť vhodnou destinací.

Fanoušci seriálu si mohou ubytování zarezervovat zde.

black-mirror-1

Vila se nachází poblíž španělské Granady

foto: Guardian Glass

Diskuze (0)

Novinka

Anonym