HitHit má za sebou historický měsíc. Lidé poslali projektům přes 9 milionů korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

hithit-vsiti

Foto: Hithit

Kampaň na dokument V síti

0Zobrazit komentáře

Tuzemský crowdfundigový portál Hithit.cz má za sebou velmi úspěšné jaro, které završil svým vůbec nejúspěšnějším měsícem v historii. V květnu uživatelé všemožným kampaním a projektům poslali více než 9,4 milionu korun, což představuje nový rekord. Více se na Hithitu za jeden měsíc nikdy nevybralo.

Hithit propojuje autory zajímavých nápadů s jejich zákazníky a fanoušky už šest a půl roku, během nichž si šlo pro finanční podporu přes 2 tisíce projektů. Obvykle jde o tradiční model, kdy se stanoví cílová částka, a pokud se ji podaří vybrat, lidé za svou finanční podporu získají zpravidla určitou odměnu. V případě crowdfundingu ovšem nikoliv finančního rázu.

Rekordy navíc na Hithitu nebořil pouze květen, ale také několik kampaní v červnu. Teprve podruhé a potřetí v historii se některému z projektů podařilo vybrat více než 3 miliony korun. Šlo o cestovatelský projekt Tatra kolem světa 2 a i díky kampani hodně diskutovaný dokument V síti o zneužívání dětí na internetu. Vůbec nejúspěšnější kampaní ale nadále zůstávají konopné tenisky Bohempia – ty dosáhly na téměř 4 miliony korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym