Emirates na palubě svých letadel končí s jednorázovými plasty

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

airbus-A380-emirates2

Airbus A380 společnosti Emirates

0Zobrazit komentáře

Jedna z největších aerolinek na světě, dubajské Emirates, se zavázala ke snížení množství jednorázových plastů na palubě svých letadel a od 1. června tak začala postupně zavádět první opatření. Cestující na palubě letadel Emirates již nenajdou plastová brčka, která nahrazují papírové varianty, a zmizet mají i další jednorázové plasty.

Letecká společnost Spojených arabských emirátů, která od roku 2010 pravidelně létá také do Prahy, a to i s obřím Airbusem A380, chce každý rok eliminovat zhruba 82 milionů jednorázových plastových předmětů, které by jinak skončily na skládkách.

Po brčkách mají na palubách do konce roku skončit také nápojová míchátka, která budou taktéž ekologičtější, a v srpnu Emirates vymění za papírovou verzi i plastové tašky určené k nákupům přímo v letadle.

V rámci své dlouhodobé vize ohledně ochrany životního prostředí pak palubní personál Emirates během letu třídí plastové lahve, které jsou následně recyklovány v Dubaji a v jiných částech světa. Tento krok odstraní z dubajských skládek každý měsíc odhadem 3 tuny, tedy cca 150 tisíc plastových láhví.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym