Brněnské Kiwi.com láká talentované vývojáře na týden do Barcelony. Otevírá další ročník Summer Campu

Filip HouskaFilip Houska

summercamp-kiwi-com2Event

Foto: Kiwi.com

Summer Camp Kiwi.com v Barceloně

Období letních prázdnin se dá trávit různě. Někdo poznává krásy Česka, jiní vycestují s rodinou k moři a někteří si svou dovolenou spojí částečně s prací. Právě na možnost číslo tři nyní láká tuzemský cestovní startup pro vyhledávání letenek Kiwi.com.

Brněnský startup, jehož novým většinovým majitelem se za miliardy korun stali američtí investoři, vyhlašuje další ročník akce Summer Camp, který bude probíhat od 22. do 28. července ve slunné španělské Barceloně. Na tento týdenní pobyt pak zve hlavně seniorní vývojáře, jež by spolu s developery z Kiwi.com pracovali na nových cestovatelských produktech.

„Podobně jako na JavaScript víkendech lidem nabídneme možnost vyzkoušet si v praxi technologie, o kterých si většinou jen čtou na Twitteru. Navíc hodně našich projektů dáváme na GitHub a podobné akce jsou pro nás způsobem, jak se potkat s lidmi, pro které je náš obsah užitečný, a jim naopak umožnit potkat se s autory daných knihoven,“ popisuje podstatu Summer Campu Michal Sänger, Principal Engineer v Kiwi.com.

oliver-dlouhy-kiwi.com3

Foto: Kiwi.com

Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO Kiwi.com

Co se týče nutné výbavy, zúčastnění vývojáři (ať už backendoví nebo frontendoví) by měli ovládat programovací jazyky JavaScript nebo Python nebo mít zkušenost s cloudovými technologiemi, které budou využívat pro programování na předem nespecifikovaných projektech.

O mentorský background se budou starat výhradně pracovníci Kiwi.com, konkrétně Tomáš Holcman, Yurii Kyrychynskyi, Lukáš Kubiš, Stanislav Geidl, Ante Aljinović, Martin Zlámal, Trond Bergquist a zmíněný Michal Sänger. Jejich zaměření je pak dostupné na oficiálním webu akce, kde jsou k dispozici i bližší informace o celém pobytu.

Vstupenka se skrývá za kódovací výzvou

Pokud se chcete této akce zúčastnit a vedle intenzivního programovacího kurzu poznat i stěžejní město Španělska, stačí se přihlásit prostřednictvím daného formuláře (zde). Podmínkou je však vyřešení speciální kódovací výzvy. K dispozici je už pouze 24 míst a uzávěrka přihlášek končí již tento pátek.

„Na Summer Campu nejvíc zafungovalo spojení místa a lidí. Tým účastníků byl skvěle namíchaný, takže si bylo stále co předávat ohledně technologií i postupů, které kdo používá, ať už během dne při práci na projektu nebo odpoledne na terase officu s výhledem na celou Barcelonu. Navíc bylo příjemné pracovat na něčem smysluplném a v rámci toho si pohrát s daty, které má Kiwi.com k dispozici,“ dodává Josef Duda, který byl součástí Summer Campu minulý rok, aby nakonec nastoupil do Kiwi.com jako zaměstnanec.

summer-camp-kiwi-com-2

Foto: Kiwi.com

Summer Camp Kiwi.com v Barceloně

Celá akce je hrazena Kiwi.com, a to včetně ubytování, stravy, doprovodného programu a také doplňkových voucherů na služby startupu v hodnotě 200 a 1 000 eur (na dopravu a další cestování).

Brněnský startup navíc nezapomíná ani na studenty, které by práce pro Kiwi.com také lákala, ale prozatím ještě nemají dostatek programátorských zkušeností. Kiwi.com jim proto otevírá svou platformu Tequila, na které mohou studenti postavit svou vlastní cestovatelskou aplikaci.

bill-gates-2

Přečtěte si takéBill Gates prozradil svou největší chybu v kariéře a proč v začátcích Microsoftu nevěřil na víkendy ani dovolenouBill Gates prozradil svou největší chybu v kariéře a proč v začátcích Microsoftu nevěřil na víkendy ani dovolenou

Programátorská výzva končí 15. července a na autory nejlepších aplikací čekají nejen letenkové vouchery, ale také především cenný feedback od předních vývojářů a business development manažerů z Kiwi.com. V loňském roce se podobné akce zúčastnilo přes 500 týmů, v nichž byli studenti více než pěti desítek národností.

Vítězným projektem se mezi velkou mezinárodní konkurencí nakonec stal projekt programátorů z pražského ČVUT. Studenti doktorského studia Petr Váňa, Robert Pěnička a výzkumník Vojtěch Vonásek z katedry počítačů FEL ČVUT vytvořili nejlepší algoritmus pro cestujícího, který chtěl navštívit několik oblastí a v každé oblasti právě jedno město.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina