Bohemia Venture Capital investuje desítky milionů do českého proptech startupu Sharry Europe

sharry_cofounders-cerovsky-cibulka-reznicek-sachta

Foto: Sharry

Spoluzakladatelé Sharry Europe: Michal Čeřovský, Vladimír Cibulka, Jakub Řezníček a Josef Šachta

0Zobrazit komentáře

Skanska, HB Reavis nebo třeba White Star Real Estate, to všechno jsou zákazníci tuzemskému proptech startupu Sharry Europe, který kombinuje nemovitosti (property) a technologie (tech). Jeho hlavním produkt se jmenuje Sharry Workplace a jde o řešení chytrého propojování nejrůznějších technologií v jedné administrativní budově.

Jako první oslovila startup společnost Skanska, pro kterou Sharry Europe vytvořilo vůbec první aplikaci pro kancelářskou budovu v Česku. Následovalo dalších více než deset zakázek v pěti zemích střední Evropy a nyní nápad zaujal také český fond Bohemia Venture Capital Tomáše Krska, od kterého Sharry Europe získalo investici v řádu desítek milionů korun na rozvoj svého softwaru.

„Za investované peníze jsme získali čtvrtinový podíl ve firmě,“ prozradil Přemysl Rubeš, šéf Bohemia Venture Capital, který se soustředí na investice do českých technologických startupů. V portfoliu má také například ve Feedyou nebo Yieldigu.

josef_sachta_ceo-sharry

Foto: Sharry

Josef Šachta, CEO Sharry Europe

Usilujeme o to, aby moderní budovy nebyly jen chytré, ale také přátelské. Sharry Workplace v sobě proto propojuje jednotlivé systémy, technologie a služby od různých dodavatelů. Pro koncové uživatele i správce dané budovy to přináší zásadní zjednodušení, místo nutnosti používat několik různých služeb mají k dispozici jen jeden systém a jednu mobilní aplikaci pro celou budovu,“ vysvětluje Josef Šachta, CEO Sharry Europe, který startup založil spolu s Vladimírem Cibulkou, Michalem Čeřovským a Jakubem Řezníčkem.

Získané finance chce startup využít právě na rozvoj produktu Sharry Workplace, který nabízí nájemcům, uživatelům i správcům řešení pěti klíčových oblastí v oblasti kancelářských budov.

bitfaktura-top

Přečtěte si takéNový hráč na poli faktur. Do Česka přichází BitFaktura, kterou používá už půl milionu uživatelůNový hráč na poli faktur. Do Česka přichází BitFaktura, kterou používá už půl milionu uživatelů

Skrze Sharry Workplace je možné vstupovat do objektu, bez problému parkovat na parkovišti budovy, prokazovat se unikátním QR kódem na recepci, komunikovat s ostatními zaměstnanci pracujícími v dané budově a zároveň vytvářet obsah, který je následně sdílen se všemi pracovníky dané budovy.

Správci budovy, majitelé a developeři mohou využívat i další produkty Sharry Europe, které jim nabízí efektivní správu komerčních nemovitostí. Produkty nabízejí řešení garážového stání a placení pouze za využívaná parkovací místa. Nabízejí data o využívání jednotlivých zasedaček nebo informují skrze jedinou platformu o dění v budově.

Sharry Europe app

Aplikace Sharry Workplace

Sharry Europe byl založený v roce 2016, sídlí v Praze a svou pobočku má také ve Varšavě. Dále působí na trzích v Polsku, Slovensku, Maďarsku a Rumunsku. Kromě vylepšování svého produktu chce společnost využít finance i pro svou expanzi do Spojených států, kde chce otevřít pobočku v New Yorku. Tamní prostředí si Sharry již zkouší díky nové zakázce, kterou získalo u jedné kancelářské budovy v Bostonu.

Vzhledem k poslední investici přesahuje valuace Sharry Europe 100 milionů korun, což z českého startupu dělá jednu z největší firem, která se zabývá právě technologie v nemovitostech. Ostatně Sharry je jedním ze zakládajících členů Česko-slovenské PropTech asociace, která zastřešuje české a slovenské společnosti z tohoto segmentu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym