Boeing bude na létajících taxících spolupracovat se startupem Kitty Hawk

kitty-hawk-cora

Foto: Kitty Hawk

Kitty Hawk Cora

0Zobrazit komentáře

Kalifornská společnost Kitty Hawk může vypadat jako jeden z mnoha startupů pracujících na vlastním elektrickém letadle. Ovšem pokud se podíváme na jména, která za touto společností stojí, zjistíme, že tohle bude víc než garážový projekt s nejasným výsledkem.

Již v minulosti byla společnost podpořena spoluzakladatelem Googlu Larry Pagem a nyní se spojuje s dalším významným partnerem, kterým není nikdo jiný než společnost Boeing, ostřílený veterán v oblasti letecké dopravy, který patří mezi absolutní špičku v oboru. Obě společnosti spolu začínají spolupracovat v oblasti vývoje bezpečné městské mobility.

Boeing totiž také pracuje na vlastním elektrickém letounu s vertikálním vzletem a přistáním, který je stále ve fázi testování. Spolupráce s Kitty Hawk by mohla vývoj popohnat dopředu a uspíšit tak příchod zcela nového způsobu přepravy po městech pomocí ekologických letounů, jinak řečeno létajících taxíků, ve kterých vidí Boeing velkou budoucnost.

Elektrické letadlo Cora společnosti Kitty Hawk bylo představeno v loňském roce. Nabízí dolet až 100 kilometrů na jedno nabití a maximální rychlost 180 kilometrů v hodině. Letadlo uveze až dva pasažéry a zvládá vertikální i horizontální let, což je v městských podmínkách nepostradatelná funkce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym