Známé vývojářské studio představilo unikátní herní konzoli. Má analogovou kliku a vejde se do kapsy

Michal PtáčekMichal Ptáček

playdate-handheld
0Zobrazit komentáře

Herní trh je dlouhá léta prostředím, ve kterém můžeme s určitou pravidelností očekávat ty nejodvážnější technologické inovace. Svoji dávku kreativity bude chtít nyní předvést i známé americké vývojářské studio Panic, které se ve světě proslavilo svým herním hitem Firewatch nebo aplikacemi Coda, Transmit a Prompt pro Mac.

Po 20 letech zkušeností s vývojem softwaru se nyní tato partička z Portlandu ve státě Oregon rozhodla vyrobit vlastní herní konzoli do ruky s názvem Playdate. Na rozdíl od konkurence, která se snaží hráče uhranout především silnými technickými parametry, se však tvůrci rozhodli vydat cestou kreativity a netradičního přístupu k hráčům. Ostatně vzhledem k černobílému displeji o rozlišení 400 na 240 pixelů, kterým je konzole vybavena, nelze asi ani čekat nic jiného.

Každý týden nová hra

Tvůrci konzole ze studia Panic si budou hráče získávat jinak. Každý týden jim totiž nabídnou jednu novou hru, kterých bude v první verzi konzole Playdate celkem dvanáct. Hry budou dodávány formou jakéhosi překvapení a hráči samotní se o titulu dozví až v momentě, kdy jim bude poslán do jejich zařízení.

Na jejich vývoji americké studio zřejmě šetřit nebude. Kromě vlastních zkušeností, které vývojáři načerpali při vývoji zmíněného Firewatch nebo očekávané novinky Untitled Goose Game, totiž využijí služeb dalších známých herních vývojářů, mezi kterými najdeme jména jako Keita Takahashi, Zach Gage nebo Bennett Foddy.

Magická analogová klika

Hry samotné budou jedním z hlavních aspektů toho, zda konzole od Panicu mezi zákazníky uspěje, či nikoliv. Největší unikátností celého zařízení nicméně bude speciální analogová klika, která bude využívána v jednotlivých hrách. Hráč pomocí ní bude moct ve hrách zastavovat nebo přetáčet čas, manipulovat s hudbou a využívat ji k dalším kreativním činnostem vyžadujícím úspěšně splnění jednotlivých úrovní.

wim-stocks-top

Přečtěte si takéHerní veterán Wim Stocks: Esport je kulturní fenomén. Olympijské hry ho potřebují, aby přitáhly mladé publikumHerní veterán Wim Stocks: Esport je kulturní fenomén. Olympijské hry ho potřebují, aby přitáhly mladé publikum

„Je to takový rotační analogový ovladač, který dá hráčům úplně nový pohled na hraní her. Některé hry jako například Crankin’s Time Travel Adventure (na obrázku nahoře) tuto funkcionalitu budou využívat exkluzivně, jiné ji ale nebudou potřebovat vůbec,“ říkají tvůrci konzole.

Prvním zákazníkům bude Playdate posílán začátkem příštího roku za cenu 149 dolarů, v přepočtu 3 500 korun. Součástí pořízení konzole bude zdarma i výše zmíněný balíček úvodních 12 her.

playdate-mm

Diskuze (0)

Novinka

Anonym