LEGO vytvořilo oboustrannou stavebnici podle seriálu Stranger Things. Nechybí v ní temný svět Upside Down

Nela VítováNela Vítová

lego-stranger-things-upside-down

LEGO Stranger Things

0Zobrazit komentáře

Dánská firma LEGO je dobře známá svou kreativitou a rychlými reakcemi na dění, které momentálně hýbe světem. Nyní se tvůrci rozhodli zaměřit na aktuální filmovou tvorbu, a to konkrétně na již prakticky kultovní americký seriál Stranger Things z dílny Netflixu. Zatímco fanoušci netrpělivě čekají na třetí sérii, která by měla být dostupná na Netflixu již letos v létě, LEGO jim nabízí možnost se do prostředí seriálu ponořit díky své ikonické sběratelské stavebnici.

Stavebnice nazvaná příhodně Upside Down je tvořená celkem z 2 287 dílků a velmi věrně ztvárňuje ústřední prostředí seriálu, dům Byersových. Právě v něm se totiž odehrála velká část hlavních momentů, které ovlivnily další chod příběhu z roku 1984. Kromě domu v běžné realitě sada vyobrazuje i stejné prostředí v temném podsvětí Upside Down, které se nachází pod povrchem toho reálného. Stavebnice se tak dá otočit vzhůru nohama a postavy se rázem mohou ocitnout v kterémkoliv ze dvou světů.

stranger-things-lego-box

Dům ztvárňuje tři hlavní pokoje, ve kterých se odehrává většina děje – Willův pokoj, obývací pokoj a jídelnu. Zcela stejné prostředí se nachází i ve světě Upside Down s výjimkou toho, že zde vypadá dům velmi temně a zchátrale, stejně jako v seriálu. Součástí sady je i velká spousta detailů, které k prostředí seriálu neodmyslitelně patří.

V obývacím pokoji na zdi je umístěná světelná abeceda, kterou lze dokonce i rozsvítit, ale také gauč, stolek, sekera nebo past na chycení Demogorgona, příšery z temného světa. Ve Willově pokoji lze najít ikonické rádio, postel i plakáty zdobící jeho pokoj v seriálu. Součástí je také policejní auto šerifa Hoppera.

stranger-things-lego-minifigures

Sada obsahuje osm detailně napodobených postav seriálu, kterým nechybí ani jejich typické rysy a vybavení. Konkrétně jsou to postavy Eleven, Mike Wheeler, Lucas Sinclair, Dustin Henderson, Will Byers, Joyce Byers, šerif Jim Hopper a Demogorgon. Je očividné, že tvůrci si dali na tomto originálním modelu velmi záležet, a proto zřejmě bude pro opravdové fanoušky seriálu i stavebnic LEGO vskutku sběratelským kouskem.

Stavebnice s názvem Upside Down je zatím dostupná pouze pro členy VIP klubu LEGO za 5 499 korun. Od 1. června si ji však budou moci zakoupit i ostatní zájemci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym