Jobs, Musk či Bezos v antickém stylu. Chilský umělec tvoří sochy vyobrazující moderní velikány

Filip HouskaFilip Houska

jobs-1
0Zobrazit komentáře

Stejně jako antičtí sochaři z předkristových dob tvořili honosné sochy svých bohů a králů, i chilský kreativec Sebastian Errazuriz, který se proslavil především neortodoxními přístupy k navrhování nábytku a vybudováním obří obrazovky s projekcí planety Země, se pouští do sochařských ztvárnění významných osobností. Nehodlá se však inspirovat dalekou minulostí, ale právě naopak novodobou podnikatelskou a vládní scénou. Tvoří totiž sochy a busty jedněch z nejvlivnějších lidí dnešního světa.

Obecně není příliš náročné uhádnout, o jaké sochy se může jednat. Každý, kdo alespoň jedním okem sleduje aktuální podnikatelskou sféru s technologickým přesahem, ví, že mezi velká jména patří například Jeff Bezos (Amazon), Elon Musk (Tesla, SpaceX), Mark Zuckerberg (Facebook) nebo Sergey Brin a Larry Page (Google). Nehledě na to, že se do historie výrazně zapsal i zesnulý spoluzakladatel Applu Steve Jobs nebo ostatně i Donald Trump či dokonce Vladimir Putin.

errazuriz-sochy-1

Elon Musk

Právě na tyto osobnosti se Errazuriz soustředí v rámci unikátní výstavy, která byla dnes zahájena v New Yorku. Na 3D tiskárně se mu podařilo vytisknout jejich velmi věrohodné sochy a busty, jež jsou inspirovány sochařským stylem z antického Řecka a Říma. Například takový Musk je vyobrazen, jak vzhlíží k nebi, zatímco mu jeho hlavu kryje tradiční antická přilba. Bezos je zase zachycen na koni a Jobs je naopak profilován jako ryze technologický vizionář, a to v jeho tradičním sedu s iPhonem v ruce.

karel-hulec

Přečtěte si takéČeši tvoří unikátní virtuální svět NeosVR, kombinující kreativitu a reálný přínos. Vybrali na něj miliony korunČeši tvoří unikátní virtuální svět NeosVR, kombinující kreativitu a reálný přínos. Vybrali na něj miliony korun

Obecně má pak celá výstava v prostorách newyorského hubu The Elizabeth Collective, která trvá až do 24. května, upozorňovat na vliv technologických trendů na dnešní svět. Sám Errazuriz se má touto problematikou zabývat již pátým rokem a důkladně pozoruje, jak se technologie promítají do sociální ekonomiky, geopolitiky či nanorobotiky.

Prostřednictvím kolekce The Beginning of the End zároveň upozorňuje na to, že řada aktuálně vyvíjených technologických produktů zásadně formuje budoucnost lidstva. Na to, jaké sochy se mu podařilo na 3D tiskárně vyrobit, se můžete podívat buď přímo v New Yorku, nebo v galerii níže.

errazuriz-sochy-1

Elon Musk

errazuriz-sochy-2

Elon Musk

errazuriz-sochy-5

Jeff Bezos

errazuriz-sochy-3

Steve Jobs

errazuriz-sochy-4

Sergey Brin a Larry Page

errazuriz-sochy-10

Mark Zuckerberg

errazuriz-sochy-6

Vladimir Putin

errazuriz-sochy-7

Donald Trump

errazuriz-sochy-8

Vlivná trojice v podobě Putina, Si Ťin-pchinga a Trumpa

errazuriz-sochy-9

Edward Snowden, kontroverzní vynašec tajných zpráv

Foto: Sebastian Errazuriz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym