Dystopická budoucnost s Miley Cyrus a Anthonym Mackiem. Netflix ukazuje novou sérii Black Mirror

mileytop
0Zobrazit komentáře

O seriálu Black Mirror (v češtině Černé zrcadlo) z produkce streamingového obra Netflix jsme naposledy slyšeli ve spojitosti se speciální epizodou s názvem Bandersnatch, ve které se mohli diváci na obrazovce sami rozhodovat o dalším ději. Od té doby uplynulo již několik měsíců a fanoušci seriálu, který měl doposud čtyři relativně krátké série, netrpělivě očekávali jakékoliv další indicie k nadcházející sezóně.

A nyní se konečně dočkali. Netflix vydal ukázku na novou, v pořadí již pátou sérii, která se na obrazovkách objeví za několik týdnů, přesněji 5. června. Bude mít pouze tři epizody, ale za to nabídne zajímavou podívanou plnou áčkových hvězd. Téměř dvouminutová ukázka zobrazuje střípky ze všech všech epizod, které se opět zaměří na nepříliš vzdálenou dystopickou budoucnost.

Podobně jako v předchozích sériích chce Black Mirror i v páté sezóně mapovat možné dopady nových vyspělých technologií, kterými se obklopujeme už dnes. Ať už jsou to chytré telefony, bez kterých množství lidí nevydrží ani několik hodin a které je mohou dovést až k šílenství plnému žárlivosti či nespavosti, nebo třeba domácí chytrá zařízení, jež sledují a nahrávají každý jejich pohyb.

mackie

Anthony Mackie – představitel role Falcona z marvelovského universa

Na jednu stranu dával vždy Black Mirror úžasný vzhled do možností, které budeme brát v příštích dekádách jako samozřejmost, na druhou stranu upozorňuje na fakt, že by se měly stále technologie držet jistým způsobem na uzdě a neměli bychom se na ně spoléhat v každém ohledu. Jednotlivé epizody jsou vždy unikátní, nijak na sebe nenavazují a vyprávějí jiný příběh.

V jedné z nich se dokonce v minulosti objevilo i samořídící vozidlo, které bylo kompletně lokalizováno do češtiny a bylo protkané moderními technologiemi. V novém traileru se mimo střípků z jednotlivých příběhů představí především známé hollywoodské hvězdy, které se Netflix nebál pro novou sérii angažovat.

kovy2 (2)

Přečtěte si takéVe 22 letech ovlivňuje statisíce lidí. Karel Kovář alias Kovy o sociálních sítích, generaci Z a marketinguVe 22 letech ovlivňuje statisíce lidí. Karel Kovář alias Kovy o sociálních sítích, generaci Z a marketingu

Mezi nimi je například Anthony Mackie, známý jako představitel role Falcona ve filmech Avengers: Endgame nebo Captain America: Občanská válka, zpěvačka a herečka Miley Cyrus, záporák z filmu Aquaman Yahya Abdul-Mateen II, představitel Venoma z třetího dílu Spider-Mana Topher Grace, nebo třeba představitelka Mantis z marvelovky Strážci galaxie 2 či Avengers: Infinity War.

bm

Topher Grace

Netflix tak opět sází na těžký kalibr proti HBO, které tento víkend skončí se seriálem Hra o trůny a aktuálně boduje s Chernobylem, jež sklízí samé pozitivní reakce pro svou historickou přesnost i temnou atmosféru.

Na celou ukázku se můžete podívat níže:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym