Český Beat Saber vychází po roce v plné verzi na PC. V nejprodávanější VR hře půjde vytvářet vlastní úrovně

beat-saber-2

Technologii Unity využívá i česká hra Beat Saber

0Zobrazit komentáře

Od loňského května, kdy byla hra vytvořena, zatím nebylo jediného měsíce, ve kterém by o jejích tvůrcích nebo titulu samotném nebylo slyšet. Řeč je o VR hře Beat Saber od československého tria Ján Ilavský, Vladimír Hrinčár a Jaroslav Beck, která láme všechny dosavadní rekordy a během necelého roku se stala vůbec nejprodávanějším herním titulem na poli virtuální reality v historii.

Po nedávném představení v americkém televizním pořadu Jimmyho Fallona, který pravidelně sledují miliony diváků, si tvůrci z české firmy Beat Games, pod kterou Beat Saber spadá, připravili další zásadní oznámení. Po dlouhém vývoji a testování plné verze na konzoli PlayStation VR bude Beat Saber od příštího týdne dostupný v plné verzi také na PC.

Aktualizace má konkrétně přijít 21. května a s ní i několik zásadních novinek. Předně tvůrci do hry přidají takzvaný Level Editor, díky kterému si můžete vytvořit unikátní úrovně ve hře s vlastními hudebními skladbami. Rytmické ničení světelných boxů laserovými meči na základě hudebních rytmů se tak posune opět na novou úroveň a umožní například youtuberům či různým nadšencům sdílet a streamovat jejich tvorbu.

beat

Beat Saber

Editor by měl být dostupný ve 2D prostředí a objeví se souběžně s vydáním plné verze na PC. S rozšířením některých funkcí se nicméně váže i zvýšení ceny, která se posune ze stávajících 20 dolarů na 30 dolarů, respektive na necelých 700 korun. Tedy tak, aby odpovídala aktuální ceně na platformě PlayStation VR, kde se stal Beat Saber hned několik měsíců po sobě nejprodávanější hrou ve virtuální realitě.

V průběhu roku na hráče budou čekat dodatečné balíčky s novými úrovněmi a skladbami od známých umělců. Jeden takový vydali Beat Games ke konci loňského roku, s cenovkou 13 dolarů za celkem 10 originálních úrovní a skladeb, případně po dvou dolarech za jednotlivé skladby. Ještě letos tak vyjdou podobné placené balíčky, stejně jako bezplatné úrovně, a to na všech platformách.

simona-kijonkova-zasilkovna-top

Přečtěte si takéNa Aukru lze nově zasílat zboží přes Zásilkovnu, která chce mít do konce roku v Česku 3 tisíce výdejních místNa Aukru lze nově zasílat zboží přes Zásilkovnu, která chce mít do konce roku v Česku 3 tisíce výdejních míst

Na PC je Beat Saber k dispozici přes platformy Steam a Oculus Store na VR headsetech HTC Vive, Windows MR a Oculus Rift. Právě Oculus, který spadá pod Facebook, v nejbližší době vydá nový VR headset s názvem Quest. Ten bude schopen fungovat i bez připojení k PC, takže ho lze využít kdekoliv bez obřích hardwarových nároků, mnoha kabelů a dalších nákladů.

beatsaber1

Tvůrci Beat Saberu: Vladimír Hrinčár, Jaroslav Beck a Ján Ilavský

Oculus zároveň s vydáním Questu chystá pro vývojáře speciální funkci „cross-buy“, která vývojářům umožní poskytnout nové verze svých her pro zařízení Oculus Quest zdarma v případě, že je hráči vlastní už na Oculusu Rift. Tvůrci hry z Beat Games během včerejšího dne na svém Twitteru potvrdili, že tuto funkci nevyužijí. Především kvůli nákladům vzniklým s portem hry na nový Quest.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym