Boosted ke svým populárním elektroboardům přidává i koloběžku. Je odolná a jede až 38 km/h

Filip HouskaFilip Houska

boosted-rev-turn-min

Foto: Boosted

Elektrická koloběžka Boosted Rev

0Zobrazit komentáře

Boosted patří k tomu nejlepšímu, co trh s elektrickými skateboardy mohlo potkat. Tým z kalifornského města Mountain View již od roku 2012 staví své základy na výrobě kvalitních prken s elektrickým pohonem, které si získají jak milovníky dlouhých sjezdů na longboardech, tak zastánce dopravy po městech na kompaktních pennyboardech. Nově se však Boosted pouští do další oblasti, která se v poslední době těší obrovského boomu – koloběžky.

V souvislosti s rostoucím trendem sdílených elektrických koloběžek, které se v řadě měst ukázaly jako zajímavá alternativa k rychlé přepravě, Boosted vyrukovalo s vlastním řešením, takzvanou Boosted Rev. Ta na první pohled kopíruje tradiční parametry běžné koloběžky: dvě kola, platforma na stání a řídítka. Nebyl by to ale Boosted, kdyby nepřihodil nějakou vychytávku. Lépe řečeno vychytávky, které slibují mnohem pohodlnější a bezpečnější cestu.

boosted-rev-fast-min

Boosted Rev

Pravděpodobně největší předností Boosted Rev je její provedení, které je mnohem bytelnější než u klasických koloběžek. Obě kola mají širší pneumatiky s výrazným vzorkem, díky němuž by neměl být problém jezdit bezpečněji i po horších komunikacích. K bezpečné jízdě se pojí také odolnější a větší platforma pro stání, která je z bočních stran zpevněna kovovými tyčkami. Nehledě na to, že je níže položena a minimalizuje případné pády během prudších zatáček.

Maximální rychlost až 38 km/h

Velkou pozornost kladl Boosted také na brzdové vybavení. Do své koloběžky implementoval rovnou trojici brzdných systémů: jeden elektrický, který je možný intuitivně pomocí palce korigovat na řídítkách (a prakticky tak zvyšovat, či snižovat rychlost), a dva mechanické. Ty se nachází u zadního a předního kola a jsou ovladatelné tradičně pomocí řidítkových páček.

boosted-rev-throttle-min

Ovládání „plynu“ na elektrické koloběžce Boosted Rev

Protože se Boosted proslavil zejména svými spolehlivými a chytře vyřešenými elektrickými motory, které implementoval do skateboardů, Boosted Rev nemůže být pozadu. Kalifornská firma se rozhodla uvést v realitu takzvaný systém Dual-Wheel Drive, což znamená dosazení dvou 750W motorů přímo do zadního a předního kola.

Díky tomuto umístění a příslušnému hnacímu mechanismu pak koloběžka dokáže vytáhnout rychlost až na 38 kilometrů v hodině se zrychlením z 0 na 32 km/h za přibližně 4 vteřiny. K dispozici jsou i tři úrovně jízdy, přičemž každá z nich limituje koloběžku do určité rychlosti (19 km/h, 29 km/h a 38 km/h). Co se týče dojezdu na jedno nabití, Boosted uvádí vzdálenost okolo 35 kilometrů.

boosted-rev-portability-min

Elektrickou koloběžku Boosted Rev lze i složit

Boosted Rev si má navíc hravě poradit i do kopců, kde mají běžné elektrokoloběžky zpravidla velké problémy. Podle oficiálních údajů by mašinka od tvůrců oblíbených skejtů Mini S, Mini X, Plus či Stealth měla pokořit až 25procentní stoupání bez výrazného úbytku na rychlosti. Vzhledem k ergonomickým řídítkům, v jejichž prostřední části se nachází displej pro údaje o rychlosti, dojezdu a stavu baterie, by pak koloběžka měla sloužit zejména těm, kteří vyžadují maximální komfort během mikromobilitní dopravy v různých částech měst a příměstských oblastí.

Dorazí i do Česka

Výhodou má být také snadné složení do kompaktního tvaru (například pro naložení do auta nebo tramvaje) a možnost kontrolovat obecné informace z mobilní aplikace. Boosted zatím svůj nejnovější přepravní počin neprodává, nicméně jej nabízí k rezervaci za 100 dolarů. Prodejní cena se pak v průběhu léta, kdy má Boosted Rev oficiálně dorazit, zastaví na hranici 1 800 dolarů, tedy zhruba 41 tisíc korun. Dostupná bude i pro Evropu včetně České republiky.

boosted-rev-display-min

Displej na elektrické koloběžce Boosted Rev

boosted-skateboard-mini-rev-scooter-min

Elektrické koloběžky a skateboardy Boosted

Diskuze (0)

Novinka

Anonym