V Česku vznikne nová stanice CNN Prima News. Podle Primy nabídne novou éru zpravodajství

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

cnn-prima
0Zobrazit komentáře

Na tuzemském zpravodajském poli vzniká nová platforma, kterou ve spolupráci se společností CNN International Commercial buduje skupina Prima. Díky tomuto partnerství má během následujících dvanácti měsíc začít vysílat nová zpravodajská platforma s hlavní stanicí CNN Prima News, která bude přinášet kontinuální zpravodajství doplněné o další pořady. Za výrobou obsahu bude stát oddělení zpravodajství skupiny Prima, která má na českém trhu vedle Primy například také stanice Cool, Max, Krimi, Love či Zoom.

CNN patří mezi uznávané zpravodajské značky po celém světě. Ve Spojených státech začala stanice vysílat v roce 1980 a tehdy byla první, kdo vysílal zpravodajství nepřetržitě 24 hodin denně. Po boku hlavní americké stanice funguje také zpravodajský program CNN International, který vysílá ve zbytku světa a patří mezi nejsledovanější zpravodajské kanály nejen v Evropě, ale také na Blízkém východě, v Africe, Asijsko-pacifickém regionu a v Latinské Americe.

Nová éra dynamického objektivního zpravodajství

Na obchodní aktivity CNN mimo Spojené státy dohlíží zmíněná společnost CNN International Commercial, se kterou nově navazuje spolupráci skupina Prima. Výsledkem bude nová zpravodajská stanice CNN Prima News, která se stane již devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima. Obsahem bude jak domácí zpravodajství, tak zároveň zprávy ze zahraničí i pořady dodávané CNN. Podobné spolupráce již má CNN navázané například ve Švýcarsku, Řecku, Turecko nebo Indonésii.

CNN-web

„Zahájením vysílání stanice CNN Prima News začne v České republice zcela nová éra dynamického objektivního zpravodajství, které u nás nemá obdoby, a diváci se rozhodně mají na co těšit. V současné chvíli budujeme v nové centrále v Praze jedno z nejmodernějších studií a redakčních zázemí v Evropě. Vedle zpravodajství nabídneme i pestrou nabídku tematických pořadů. Vznikne rovněž nová online platforma s kvalitním obsahem,“ řekl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

james-quarles-strava1

Přečtěte si takéJames Quarles ze Stravy: Nejsme jen měřič aktivity. Chceme být nejlepší sportovní značkou 21. stoletíJames Quarles ze Stravy: Nejsme jen měřič aktivity. Chceme být nejlepší sportovní značkou 21. století

Nová stanice CNN Prima News bude dostupná divákům po celé České republice, a to jak v terestrickém vysílání, tak i v nabídce kabelových a satelitních operátorů. Vysílat bude v češtině a zpravodajský obsah bude dodávat i pro další kanály a zmíněnou online platformu skupiny Prima. Na vše bude zároveň dohlížet renomovaný novinář z centrály CNN, který zasedne v redakční radě nově vznikající zpravodajské stanice.

marek-singer-prima

Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima

„Jsme velmi potěšeni spoluprací se skupinou Prima, díky které českým divákům nabídneme kvalitu zpravodajství CNN na národní úrovni,“ řekl Roland Nikolaou, ředitel divize obsahu a licencí společnosti CNN International Commercial. „Spojením mezinárodní expertizy, šíře pokrytí a kvality obsahu ze strany CNN s hlubokou znalostí českého prostředí a lokálních otázek ze strany zpravodajství skupiny Prima vznikne atraktivní programový obsah, který ve výsledku nabídne unikátní spojení domácího a mezinárodního zpravodajství,“ dodává.

Skupina Prima v Česku vysílá už od roku 1993, kdy vznikla jako první česká komerční televizní stanice. Vedle osmi televizních kanálů provozuje také šest rozhlasových stanic a zároveň má široké portfolio webů a tištěných magazínů. Zpravodajský kanál CNN Prima News tak má být dalším dílkem do televizní nabídky Primy, která aktuálně dosahuje na celkovou sledovanost přes 20 procent.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym