Seznam spojuje síly se Samsungem. Speciální edice nového telefonu Galaxy A40 má seznamácké aplikace

Filip HouskaFilip Houska

seznam-samsung-galaxy
0Zobrazit komentáře

Český internetový gigant Seznam si pro své uživatele a fanoušky připravil zajímavou novinku. Ve spolupráci s tuzemskou e-shopovou jedničkou Alza.cz a Samsungem zahájil prodej speciální verze nového telefonu Galaxy A40, který se oproti standardním modelům liší tím, že přichází s předinstalovanými aplikacemi, za nimiž Seznam stojí. Uživatelé se tak mohou těšit například na Mapy.cz, Email.cz, Jízdní řády nebo Seznam Zprávy, které v telefonu najdou hned po spuštění.

Navíc Seznam touto sadou aplikací teprve začíná. Jak vysvětluje Pavel Zima, předseda představenstva Seznamu, vizí společnosti je čím dál užší střet s koncovými zákazníky. Z toho důvodu má „seznamácká“ edice Galaxy A40 vedle dodatečných aplikací jako Novinky.cz, Sport.cz, Zboží.cz, Super.cz nebo Sauto.cz být přizpůsobena i samotným telefonním rozhraním včetně nativně nastaveného webového vyhledávače Seznam nebo platformy pro přehrávání originálního obsahu. Velkou výhodou má být také automatická synchronizace údajů (například e-mailových či osobních) po prvním přihlášení do účtu na telefonu.

samsung-seznam

„Je naším dlouhodobým cílem dostat se s našimi službami a aplikacemi do co nejčastějšího kontaktu s uživatelem. Proto hledáme způsoby umožňující nám přítomnost v mobilech, které dnes mají všichni téměř neustále u sebe. Díky aktuální spolupráci se společnostmi Samsung a Alza.cz se můžeme tomuto cíli alespoň přiblížit, i když zvolené řešení rozhodně nepovažujeme za finální,“ komentuje novou spolupráci Zima.

Co se pak týče samotné nabídky, Samsung Galaxy A40, který disponuje například 5,9palcovým Infinity-U displejem, 25megapixelovým fotoaparátem, nejnovější verzí operačního systému Android (Pie) a pojme dvě SIM karty, je nabízen k volnému prodeji za 6 499 korun, tedy za stejnou cenu jako původní model. K pořízení je v prvním měsíci exkluzivně přímo na Alza.cz.

mapy-cz-jako-vychozi-mapova-aplikace-v-novem-chytrem-telefonu

„Technickými parametry se od sebe klasická a seznamácká verze nijak neliší, stejná zůstává i koncová cena. Rozdíly uvidí zákazníci až po zapnutí telefonu, ve variantě od Seznamu budou totiž automaticky dostupné mobilní aplikace a služby společnosti,“ vysvětluje Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung Electronics Czech and Slovak, a dodává, že důvodem uzavření netradiční spolupráce byla mimo jiné i snaha nabídnout něco speciálního jen pro české zákazníky „V edici od Seznamu totiž lidé najdou všechny služby a aplikace, na které mohou být zvyklí ze svých stolních počítačů, a navíc v češtině,“ upřesňuje Balík.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym