Seriálová adaptace kultovního fantasy díla Zaklínač přichází. Na Netflixu se objeví už letos na podzim

Filip HouskaFilip Houska

the-witcher-netflix

Foto: Netflix

Tři hlavní postavy Zaklínače, čarodějka Yennifer, Geralt z Rivie a princezna Ciri

0Zobrazit komentáře

Není tajemstvím, že Netflix postupně pracuje na seriálové adaptaci kultovní herní ságy Zaklínač, za níž stojí polské vývojářské studio CD Projekt RED. Příchod ikonického Geralta z Rivie, hlavního hrdiny celé série, na obrazovky diváků největší streamingové služby světa byl ohlášen již před dvěma roky, přičemž během loňského září Netflix vyrukoval s tím, že se role zaklínače chopí filmový Superman Henry Cavill. Dosud však nebyla známa odpověď na nejdůležitější otázku – kdy.

Prvotní informace hovořily o debutu v roce 2020, bez žádného bližšího určení. Netflix pod vedením Reeda Hastingse má navíc ve svém repertoáru celou řadu originálního obsahu, tudíž vměstnání této adaptace do televizního plánu je náročnější, než se na první pohled může zdát. Netflix se nicméně nově rozhodl, že Zaklínače upřednostní, a to tak, že vyjde už ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, respektive mezi říjnem a prosincem.

henry-cavill-batman

Foto: Vertical Ent.

Henry Cavill jako Superman ve filmu Batman v Superman

Oznámil to šéf pro digitální obsah Netflixu Ted Sarandos v rámci aktuálních finančních výsledků, kde firma zaznamenala čistý zisk ve výši 344 milionů dolarů a nárůst uživatelské základny na téměř 150 milionů zákazníků. „Ve čtvrtém čtvrtletí uvidíte jedny z našich větších filmových investic napříč tituly jako Irishman, 6 Underground a také naši novou originální sérii, kterou aktuálně točíme v Maďarsku, nazvanou The Witcher,“ říká Sarandos a zdůrazňuje, že jde o „obrovské evropské duševní vlastnictví“ vycházející nejen z her, ale také knih.

star-wars-jedi-fallen-order1

Přečtěte si takéFanoušci Star Wars budou mít žně. Do Vánoc dorazí vedle nového filmu i hra Star Wars Jedi: Fallen OrderFanoušci Star Wars budou mít žně. Do Vánoc dorazí vedle nového filmu i hra Star Wars Jedi: Fallen Order

Co se týče dalších specifikacích tohoto fantasy díla, které původně vyšlo z rukopisu polského spisovatele Andrzeje Sapkowskiho, první série má čítat osm epizod se stopáží okolo jedné hodiny. Celý děj by pak měl být založen na známém temném prostředí, v němž bude figurovat především zmíněný zaklínač (lovec nestvůr) Geralt z Rivie. Logicky se však ale neví, jaká bude klíčová zápletka.

Na produkční stránce seriálového Zaklínače pracuje se svým týmem Lauren Schmidt Hissrichová, která se v minulosti podílela i na dílech jako Daredevil nebo The Defenders. Ta o celém produkčním procesu často tweetuje a přidává různé fotky ze zákulisí, díky čemuž ve fanoušcích pěstuje zvýšené očekávání.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym