Sága o Skywalkerovi je u konce. Podívejte se na trailer k posledním Star Wars, po nichž přijde pauza

sw9
0Zobrazit komentáře

Konec jedné další éry pro Lucasfilm, potažmo jeho vlastníka Disney, a sérii Star Wars se blíží a s ním i poslední film z prequelové série. Ta má uzavřít ságu o hlavním představiteli Luku Skywalkerovi a nyní se ukazuje na prvním pořádném traileru, který má lehce přes dvě minuty. Z něho jsou patrné další střípky příběhu a také detailní záběry na hlavní představitele.

V pořadí devátý film série s podtitulem The Rise of Skywalker, který přímo navazuje na Star Wars: Síla se probouzí (2015) a Star Wars: Poslední z Jediů (2017) se má objevit na plátnech kin 19. prosince letošního roku. Hned po něm si dle slov šéfa Disney Boba Igera dá studio na určitou dobu pauzu a zamyslí se nad dalšími kroky se sérií, která se v budoucnu s velkou pravděpodobností znovu restartuje. Zatím však ani samotné Disney neví, jak s případným pokračováním naloží.

I tak ale není se Star Wars konec, Disney totiž připravuje hned několik dalších filmů i animovaných sérií, které se objeví na chystané streamovací platformě Disney+. Ta bude k dispozici ještě o měsíc dříve a i nové Star Wars: The Rise of Skywalker se na ní mezi streamovacími platformami objeví exkluzivně.

Šéf Disney Bob Iger navíc v rozhovoru pro magazín Bloomberg uvedl, že se vůbec nebojí o to, že by byli fanoušci série chystanou produkcí přesyceni – vždy se dá vymyslet originální obsah i zpracování. Nové tituly budou ovšem spíše televizní produkce s trochu menším rozpočtem než klasické filmové blockbustery.

Rok Star Wars

Pokud by se dalo v historii Disney označit nějaké období jako „starwarsové“, pak to bude rozhodně letošní rok. Mimo závěrečného dílu sequelové trilogie a dalšího milníku v zábavním průmyslu chystá obří společnost plné otevření několika atrakcí s tématikou Star Wars ve svých zábavních parcích. Disneyland v Kalifornii otevře jednu z atrakcí již příští měsíc, konkrétně pak půjde o simulovaný let lodi Millennium Falcon s názvem Star Wars: Galaxy’s Edge. Později letos přibude i druhá atrakce – bitva mezi Prvním řádem a Odbojem.

starwarspark

Koncem léta pak otevře Disney i další sérii atrakcí ve svém zábavním parku na Floridě, kde se zároveň objeví tématický hotel na motivy Star Wars. Do celé konstrukce investuje společnost miliardy dolarů. Kromě toho jsou ovšem v produkci i další filmové a seriálové tituly, včetně jednoho z nich od Davida Benioffa a D.B. Weisse, kteří stojí za úspěšným hitem Hra o trůny z produkce HBO.

Dalším počinem bude i akční televizní série The Mandalorian, jež se objeví na Disney+ v listopadu. Jedním ze samostatných filmů, které v rámci série Star Wars již vyšly, byl například titul Solo, který ovšem u fanoušků sklidil vlnu kritiky, a o Disney se začalo říkat, si jednoduše neví se sérií naplno rady a mělo by trochu zpomalit. Drobná pauza by tak mohla s rozvahou nad dalšími díly zásadně pomoci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym