Padoucha nové bondovky si zahraje Rami Malek, oscarový představitel Freddieho Mercuryho

Filip HouskaFilip Houska

Rami Malek s cenou Emmy

0Zobrazit komentáře

Pro běžné diváctvo nebyl Rami Malek před rokem 2018 nijak zvlášť známý. Byť měl ve svém repertoáru několik filmů, které se těšily značné oblibě (především série Noc v muzeu nebo Need for Speed), ve srovnání s hollywoodskými kolegy byl tento 37letý Američan s egyptskými kořeny herecky malý. Vše se ale radikálně změnilo s pompézním příchodem snímku Bohemian Rhapsody o skupině Queen, kde Malek ztvárnil Freddieho Mercuryho a za tuto roli vyhrál Oscara.

Na úspěch však nyní bude muset na chvíli zapomenout, protože ho čeká snad největší výzva, která se ve filmovém průmyslu může uskutečnit – zastavit Jamese Bonda. Rami Malek byl totiž vybrán do role záporného hrdiny v další, v pořadí 25. filmové epizodě z kultovní série o britském tajném agentovi Jamesi Bondovi.

Bondovy cesty bude křížit Rami Malek

Oficiálně to oznámili producenti chystaného snímku Barbara Broccoli a Michael Gregg Wilson spolu s režisérem Carym Fukunagou (True Detective) během tiskovky, která se symbolicky konala v domě na Jamajce, kde autor Ian Fleming příběhy o Bondovi psal. Současně také potvrdili, že se role agenta 007 chopí opět Daniel Craig, který měl „povolení zabíjet“ ve čtveřici posledních dílů, konkrétně Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) a Spectre (2015).

Bond 25

„Velmi se těším, až se k celému štábu brzy připojím. Slibuji vám, že se budu maximálně snažit, aby to pan Bond během svého 25. vystoupení neměl vůbec jednoduché,“ zaznělo z úst Maleka, nového padoucha a nepřítele Jamese Bonda, během včerejšího živého vysílání.

Bližší informace o jeho angažmá, respektive o ději a zápletce, zveřejnit nemohl – film je zatím v rámci příprav a štáb si tak detaily nechává jen pro sebe. Na povrch se ještě nedostal ani oficiální název a veřejnost se tak musí spokojit s pracovním označením Bond 25.

Spectre

Foto: Forum Film

Daniel Craig v roli Jamese Bonda ve filmu Spectre

Pokud vše půjde podle plánu, jubilejní bondovka by se na plátna celosvětových kin mohla dostat už v dubnu příštího roku. Pro charismatického Craiga má jít zároveň o poslední premiéru, na které se jakožto agent 007 objeví – tento díl totiž pro něj bude definitivně poslední a své žezlo, díky němuž má vedle zabijáckého práva výsadu žádat o protřepané (nikoliv míchané) Martini, předá dále.

Co se týče dalších herců, zahrají si i Billy Magnussen, Ana De Armas, David Denick či Lashana Lynch, přičemž známých rolí se opět chopí Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny), Léa Seydoux (Dr. Madeleine Swann), Rory Kinnear (Tanner) a Jeffrey Wright (Felix Leiter).

Dosud komerčně nejúspěšnější bondovkou je zmíněný Skyfall z roku 2012, který v kinech po celém světě vydělal přes 1,1 miliardy dolarů. Zatím poslední Spectre se přiblížil hranici 900 milionů dolarů a přes půl miliardy dolarů se dostaly i zbylé dva snímky, kde Daniel Craig řádil jako agent 007. Finančně úspěšnější filmy v historii celé série nebyly a očekává se, že i 25. film s Jamesem Bondem se zapíše na přední příčky, co se týče utržených peněz.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym