Kondomy, které lze otevřít pouze čtyřma rukama. Argentinci chtějí zdůraznit oboustranný souhlas k sexu

Filip HouskaFilip Houska

tulipan3
0Zobrazit komentáře

Je sex bez explicitního souhlasu obou partnerů považován za znásilnění, či nikoliv? Právě touto otázkou se především v loňském roce zabývaly vlády a organizace několika světových zemích včetně Švédska, Španělska a ostatně i Česka, které reagovaly na nelichotivý počet znásilnění žen a kontroverzních situací během partnerského soužití. Do této problematiky se ponořil také argentinský výrobce erotických hraček Tulipán, a to poněkud netradiční formou.

Namísto toho, aby o těchto důležitých otázkách vztahujících se k sexuálnímu partnerskému životu pouze mluvil, navrhl speciální krabičku kondomů, které pojem „souhlas“ zajímavým způsobem zdůrazňují. K jejímu otevření jsou totiž potřeba vždy čtyři ruce, respektive oba partneři, kteří jsou na stejné vlně a rozhodnou se k „dobrovolnému“ pohlavnímu styku.

Tulipán svůj nový produkt nazval Placer Consentido, což lze volně přeložit jako odsouhlasené potěšení, a zaujal s ním širokou veřejnost. Na první pohled jde o standardní balení, nicméně po bližším prozkoumání lze zjistit, že jsou na levé a pravé straně malá černá tlačítka, od nichž se vše odvíjí. Musí být totiž všechny čtyři zmáčknuty naráz, čehož lze dosáhnou pouze čtyřma rukama.

Tulipán byl vždy na straně bezpečného uspokojení a v této kampani jsme se rozhodli mluvit o nejdůležitějším aspektu sexuálního vztahu – oboustranném souhlasu,“ říká Joaquin Campins z agentury BBOD, která měla veškerý marketing kampaně na starosti.

Tulipán tento typ prezervativů zatím zdarma rozdával v barech a na akcích v argentinském hlavním městě Buenos Aires, ale výhledově by měl zahájit i jejich standardní prodej. V jistých ohledech pak bude zajímavé sledovat, jak na trhu obstojí. Bylo by naivní si myslet, že s jeho příchodem klesne i počet znásilnění a obecně nedobrovolných pohlavních kontaktů, na druhou stranu jde o nápaditý tah, který minimálně zvýší povědomí o celé problematice.

tulipan2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym