Hra o trůny přilákala k nové sérii již desítky milionů diváků. HBO navíc ukázalo nové fotky z chystaného dílu

game-of-thrones-hra-o-truny-8-1

Foto: HBO

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a Jon Snow (Kit Harington) z Hry o trůny

0Zobrazit komentáře

Velká bitva o Zimohrad se blíží. Tak by se dala popsat chystaná epizoda z populárního seriálu Hra o trůny z produkce HBO, která se bude vysílat ve Spojených státech již tuto neděli a o den později také v Česku. Diváky zavede do poloviny poslední série a konečně dojde na kýženou akci, která začne rozhodovat o osudu mnoha hlavních postav. Česká premiéra třetího dílu závěrečné série Hry o trůny je sice naplánovaná až na pondělních 20 hodin, nicméně diváci HBO a předplatitelé HBO GO ji budou moci zhlédnout i spolu s americkými diváky – vysílat se bude opět v pondělí ve 3 hodiny ráno našeho času.

A zatímco dychtivě očekávaný start v pořadí již osmé a zároveň finální sezóny sledovalo lehce přes 17 milionů diváků, druhou epizodu, ve které jsme se žádné krve nedočkali, sledovalo 10,3 milionu diváků. Ovšem s tím rozdílem, že čísla první epizody obsahovala i platformy HBO Now či HBO Go, které v číslech z druhé epizody započítané nejsou. Šlo tedy pouze o pozemní vysílání a navíc mělo na americkém trhu pouze jednu reprízu, oproti dvěma reprízám z minulého týdne.

game-of-thrones-hra-o-truny-8-4

Foto: HBO

Záběry ze seriálu Hra o trůny

Minulá epizoda u pozemního vysílání získala 11,76 milionu diváků, tedy o 12,5 % více. První díl během celého týdne dle HBO zasáhl celkem 27,7 milionu diváků, a to díky dalším reprízám v televizi a další dalším zhlédnutím na ostatních platformách. Oproti úvodu do předchozí série jde o nárůst o 6,5 milionu diváků.

Proč je to zásadní? Hra o trůny v neděli v USA znovu představovala nejsledovanější pořad na klasických televizích, což jen potvrzuje úspěch, který HBO s vlastní produkcí zažívá. Ostatně z úspěchu si své ukrojili i herci a herečky, kteří v hlavních rolích pro novou sérii vydělávali za každou z epizod půl milionu dolarů, tedy dvojnásobek toho co dosud. Celková produkce každého dílu se pak vyšplhala na 340 milionů korun.

Sandvik guitar

Přečtěte si takéŠvédská firma Sandvik vyrobila pomocí 3D tisku z titanu a oceli nerozbitnou elektrickou kytaruŠvédská firma Sandvik vyrobila pomocí 3D tisku z titanu a oceli nerozbitnou elektrickou kytaru

Mimo traileru na chystanou epizodu jsme se nicméně žádné zásadní střípky informací nedozvěděli, pouze různé neurčité spekulace a fanouškovské teorie toho, jak by mohl seriál skončit, nebo co se bude v dalších epizodách dít. Vlastně to ani většina fanoušků seriálu nechce vědět, protože na překvapení už mají pouhé čtyři epizody, ve kterých se může stát leccos.

I tak HBO alespoň ještě před premiérou nového dílu poslalo ven několik dalších fotografií:

got83-6

Foto: HBO

Sansa Stark

got83-1

Foto: HBO

Daenerys a Jon Snow

got83-4

Foto: HBO

Lord Varys a Tyrion Lannister

got83-3

Foto: HBO

Brienne z Tarthu

got83-5

Foto: HBO

Sansa Stark a Arya Stark

got83-2

Foto: HBO

Jon Snow

Diskuze (0)

Novinka

Anonym