Fanoušci Star Wars budou mít žně. Do Vánoc dorazí vedle nového filmu i hra Star Wars Jedi: Fallen Order

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

star-wars-jedi-fallen-order1
0Zobrazit komentáře

Zatímco filmoví fanoušci Star Wars si v posledních letech přišli na své každý rok, hráči počítačových her museli spíše vzpomínat. Práva k výrobě her ze světa Hvězdných válek má již dlouho obří vydavatelství Electronic Arts, ovšem s novými hrami velmi šetřilo. Nyní to však vypadá, že chce čekající hráče odměnit a láká na novinku v podobě hry Star Wars Jedi: Fallen Order.

Na světě je sice teprve jen první trailer, který ani neukazuje záběry ze hry samotné, a několik prvních detailů, jak bude herní novinka vypadat, ale už to vyvolalo mezi fanoušky vášnivé reakce. Na hře totiž pracuje s EA studio Respawn, které stojí mimo jiné za velkým hitem posledních týdnů Apex Legends či rovněž úspěšným Titanfallem, a tak všichni vyhlíží, zda se i v případě nových Star Wars povede další podobný úspěch.

star-wars-jedi-fallen-order3

Hlavní postavy hry Cal Kestis

Star Wars Jedi: Fallen Order má na Xbox One, PlayStation 4 a PC dorazit 15. listopadu a již teď je jasné, že mnoho hráčů bude do té doby nedočkavě stříhat metr. Půjde totiž o ryze příběhovou single-playerovou záležitost, která se bude točit kolem klíčových soubojů se světelnými meči. V herním světě přitom aktuálně nejvíce letí tzv. battle royale a multiplayery plné dodatečných nákupů uvnitř. I proto Star Wars Jedi: Fallen Order tolik láká.

První trailer sice zatím ukazuje především atmosféru, která bude podle všeho velmi ponurá a přenese hráče do děje mezi Epizodou 3 (Pomsta Sithů) a Epizodou 4 (Nová naděje), a o samotné hře příliš nevypovídá, ale alespoň z něj víme o hlavním hrdinovi. Tím se stane dosud neznámý Cal Kestis, jemuž propůjčil tvář herec Cameron Monaghan a který jako jeden z mála přežije nechvalně známý Rozkaz 66 právě ze třetí epizody.

game-of-thrones-hra-o-truny-8-1

Přečtěte si takéSeriál Hra o trůny jde do finále. Každá ze šesti epizod poslední série spolkla 340 milionů korunSeriál Hra o trůny jde do finále. Každá ze šesti epizod poslední série spolkla 340 milionů korun

Darth Vader spolu s nejvyšším kancléřem Palpatinem chtěli nechat vyhladit celý Řád rytířů Jedi a Cal Kestis je jedním z mála, který čistku přežije. Prozatím není vůbec jasné, zda bude mít hlavní hrdina něco společného s jinými postavami známými z filmů, nicméně tvůrci slibují, že fanoušci ve hře jistě poznají známé lokality, zbraně i postavy. A také se celý příběh pochopitelně neobejde ani bez věrného droida, kterým bude ve Star Wars Jedi: Fallen Order BD-1.

star-wars-jedi-fallen-order4

Hlavní postava Cal Kestis se svým droidem BD-1

Hlavní pozornost ale bude upřena na Cala Kestise, který se bude muset ubránit nepřátelskému Impériu, jehož cílem je zbavit svět všech rytířů Jedi. Hráči se budou muset v tréninku naučit různé bojové kombinace a využívat budou inovativní soubojový systém, do něhož budou zapojené jak světelné meče, tak schopnosti Síly. Během galaktického dobrodružství zároveň budou muset řešit některé hlavolamy a promýšlet strategické tahy.

Vydání Star Wars Jedi: Fallen Order 15. listopadu bude znamenat pro fanoušky Hvězdných válek velké předvánoční žně. Nejprve totiž přijde počítačová hra a o měsíc později do kin dorazí neméně očekávaná Epizoda 9 s podtitulem The Rise of Skywalker, na jejíž první trailer jsme se taktéž mohli podívat v těchto dnech.

star-wars-jedi-fallen-order2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym