Dravé tech firmy na jednom místě. Metrostav Development na pražské Palmovce otevřel speciální kancelářský komplex

Michal PtáčekMichal Ptáček

Karlín, Holešovice, Smíchov, Vinohrady. Tyto čtyři pražské čtvrti můžeme v dnešní době považovat za jakási hlavní centra v Praze působících technologických firem. Zejména první jmenovaná čtvrť prošla v posledních letech obrovským rozvojem a už během svižné chůze jejími ulicemi si nezaujatý člověk nemůže nevšimnout, že se v českých poměrech nachází v místě s pravděpodobně největším množstvím startupů na metr čtvereční.

S narůstající gentrifikací a rozvojem dalších, dříve opomíjených částí měst se ale v tomto směru začínají postupně rozvíjet i další lokality. Ostatně například obyvatelé Libně, přirozeně navazující právě na pražskou čtvrť Karlín, by mohli vyprávět.

Dříve přehlížená čtvrť sloužící od druhé poloviny 19. století jako průmyslové centrum severovýchodu Prahy v posledních letech prochází velkým redevelopmentem. V rámci něho vznikají nové kancelářské budovy i byty, které se snaží svézt na vlně mladých a dravých technologů a vytěžit z toho maximum.

palmovka-office-3

Mezi skupinu těch nejvýraznějších patří i nový projekt tuzemského developera Metrostav Development, který v Libni nedávno otevřel nový kancelářský projekt Palmovka Open Park, zaměřující se na dravé technologické firmy a hráče z digitálu. A ti si do něj hned od počátku našli cestu.

V prostorách budovy, nabízející celkovou plochu 25 tisíc metrů čtverečních, která si loni odnesla ocenění Nejlepší z realit (Best of Realty 2018) za nejlepší projekt v oblasti nových administrativních projektů, se usadila například česká herní společnost Warhorse Studios, stojící za celosvětově úspěšným RPG Kingdoms Come: Deliverance, tuzemská technologická firma Cleverance, která vyvíjí software pro finanční, telekomunikační a veřejný segment, nebo skupina Lagardère.

palmovka-office-5

A brzy je možná doplní i další hráči z oboru. Součástí komplexu je totiž i nově nabízená revitalizovaná tovární hala strojírny Horák a Hlava, dispozičně i typově uzpůsobena právě požadavkům moderních IT firem a startupů. Prostoru vévodí střecha, přinášející do prostoru velké množství světla, industriální materiály a v rámci střešních teras s vlastní zahradou, jež jsou součástí administrativních budov, také biofilické prvky, které jsou zřejmě největším trendem v letošním kancelářském designu.

„Tato bývalá hala je chloubou našeho projektu, přesto stále čeká na svého nájemce. Na 935 metrech čtverečních nabízí mnoho variant vlastního dispozičního řešení vnitřních prostor, které si může následně nájemce naprojektovat a dokončit podle svých představ. Prostor tak může být zajímavý například pro společnosti z řad startupů, firem digitální ekonomiky, IT společností či kreativních agentur, které chtějí originálním řešením kanceláří zaujmout svoje zaměstnance a klienty a zároveň nabízet inspirativní pracovní prostředí,“ prozrazuje Ondřej Buršík, generální ředitel společnosti Metrostav Development. Firmy přímo v historické budově navíc najdou i bistro a v celém komplexu také další služby.

Podívejte se, jak nový komplex vypadá:

palmovka-office-2
palmovka-office-6
palmovka-office-7
palmovka-office-8