Aplikace Viber nově poskytuje lokální čísla pro komunikaci v zahraničí bez poplatků

viber2
0Zobrazit komentáře

Komunikační platforma Viber, vlastněná japonskou společností Rakuten, přináší svým uživatelům novou službu nazvanou Viber Local Number. Ta umožní uživatelům získat „lokální číslo“, díky kterému budou moci přijímat hovory a SMS zprávy kdekoliv po světě bez jakýchkoliv roamingových poplatků, jako by spojení probíhalo v rámci dané země.

Novou službu mohou využít všichni uživatelé Viberu, kterých je podle Rakutenu po celém světě okolo jedné miliardy. Registrovat lze zatím čísla ze Spojených států, Velké Británie a Kanady s tím, že by v brzké době měly přibývat i další země. Dostupná bude pro majitele smartphonů s iOS i Androidem.

Příchozí hovory z domova

Prvních sto tisíc žadatelů získá Viber Local Number za poplatek 1,99 dolaru (45 korun) měsíčně na dobu neurčitou. Následně bude služba zpoplatněna částkou 4,99 dolaru (115 korun) za měsíc, přičemž lokální číslo si půjde kdykoliv vypnout, což znamená, že za něj budete platit měsíční poplatek jen v případě, že ho opravdu budete využívat.

Služba Viber Local Number je určená především pro osoby, které často cestují za hranice své země nebo jsou v zahraničí usazeny natrvalo a za příchozí hovory z domovských čísel musí platit nemalé poplatky. Ať už mezi ně patří ti, kteří často komunikují se svými přáteli či rodinou, nebo podnikatelé, kteří potřebují být neustále v kontaktu se svými klienty. Viber Local Number tak prozatím funguje pouze pro příchozí hovory.

viber-local-number

Po službách, jako je Viber Out, která umožňuje volání z aplikace Viber na jakékoliv telefonní číslo za velmi nízký poplatek, a klasické Viber-to-Viber komunikaci se jedná o další krok společnosti, jak přilákat nové uživatele. Viber totiž v poslední době stagnuje, a proto se snaží přijít se službami, které by jej opět navrátily do pozice vážného konkurenta pro nejpoužívanější komunikační platformy, tedy WhatsApp a Messenger. Obě patří Facebooku a dohromady je každý měsíc využívá zhruba 2,5 miliardy lidí. Viber má sice registrovanou zhruba 1 miliardu uživatelů, ale každý měsíc ho aktivně využívá jen zhruba čtvrtina.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym