Americký dobrodruh staví kempovací Teslu. Má být nejrychlejším obytným vozem na světě

tesla-romaerx
0Zobrazit komentáře

Vozy kalifornské automobilky Tesla spadají do segmentu luxusních automobilů, ve kterých je jízda jedním z těch příjemnějších zážitků. Jak navíc dokazují mnohá videa na internetu, automobil se dá využít i pro občasné přenocování. Některé společnosti dokonce nabízejí pro jednotlivé modely na míru šité skládací matrace. I přes tento funkční doplněk nejsou Tesly tím nejvhodnějším automobilem, který by se dal využívat jako obytný vůz. Změnit to však má Tesla Roamer.

Tento zajímavý projekt nemá na svědomí sama Tesla, ale americký dobrodruh a podnikatel Travis Rabenberg, který za sebou má již několik projektů týkajících se přestavby vozidel. Roamer by měl stát na základě Tesla Model S 70D, tedy automobilu, se kterým se jiné obytné vozy mohou měřit jen těžko, především díky výkonu přes 300 koňských sil a 550 Nm točivého momentu.

tesla-roamer2

Právě toho chce Rabenberg využít k překonání současného rychlostního rekordu obytného vozu, který v roce 2014 stanovil Simon Robins, když se svým Fiatem Doblo jel rychlostí 227,35 kilometru v hodině. Tím se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů.

Kempování s elektrickým obytňákem

Tesla Roamer nebude automobilem určeným pouze k lámání rekordů. Posádce nabídne dostatečné zázemí pro příjemnou dovolenou. Přesto, že je zástavba neforemná a automobil díky ní připomíná vozidla určená k transportu orgánů, měl by disponovat dojezdem přesahujícím 300 kilometrů na jedno nabití. Podle prozatím dostupných informací bude posádce k dispozici také toaleta, umyvadlo, postel, zásobník na 76 litrů vody a solární panel o výkonu 350 W.

Přesná podoba vozu, ani jeho přesná výbava, prozatím není jasná, jelikož Rabenberg drží vše pod pokličkou. Na svém osobním blogu však zveřejnil hned několik návrhů, které ukazují nejrůznější varianty, jak by se mohla zástavba vyklápět. Její rozměry jsou uvedeny na 2,43 metru délky na 1,82 metru výšky a po vyklopení by měla získat dalších 1,2 až 2 metry na výšku.

tesla-model-s-1

Tesla Model S

Poprvé svůj výtvor Rabenberg představí již příští týden v michiganském Lansingu na státní výstavě, která se bude zaměřovat na elektromobilitu. Následně by chtěl svůj projekt dostat i na další výstavy. Ovšem jeho největší osobní výzvou je dopravit obytňák v příštím roce do Anglie a z ní jet až do Dubaje, kde chce vystavovat na Expo 2020.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym