Tesla nakonec většinu svých kamenných obchodů nezavře. Zdraží kvůli tomu ale téměř všechna svá vozidla

Michal PtáčekMichal Ptáček

elonmuskxx

Elon Musk

0Zobrazit komentáře

Když v únoru tohoto roku automobilka Tesla oznámila, že plánuje postupně zavřít většinu svých kamenných obchodů, vyvolalo rozhodnutí mezi fanoušky značky velkou nejistotu. Elon Musk a spol. se totiž tímto krokem rozhodli přesunout veškerý prodej svých elektrovozů na internet a prakticky tak znemožnit zákazníkům zakoupit si vozy osobně. Motivací byla snaha snížit náklady společnosti, které by se pozitivně projevily na výsledné ceně Tesel. Jejich cena konkrétně díky tomuto kroku měla klesnout až o 6 procent.

Tento kontroverzní krok se nicméně nakonec plného uvedení do praxe nedočká, což nyní potvrdila přímo americká automobilka na svém blogu. Její zástupci totiž údajně v posledních dvou týdnech detailně zkoumali všechny své kamenné prodejny a nakonec se rozhodli pro jejich zachování.

Co konkrétně k tomuto rozhodnutí nakonec vedlo, automobilka neprozradila, nicméně i tak v mezičase stihla ukončit provoz zhruba 10 procent obchodů, kterým se údajně nedařilo dostatečně lákat potenciální pěší zákazníky z ulice. Dalších 20 procent je dle Tesly pod dohledem a některé další se uzavřou.

tesla-2

Tesla Store ve Frankfurtu

Rozhodnutí zbývající obchody nezavírat zajisté většina zarytých fanoušků Muskovy automobilky uvítá, zároveň si však nese jeden nepříjemný vedlejší efekt. Tesla je totiž kvůli němu nucena zdražit cenu téměř všech svých vozů o 3 procenta. Jedinou výjimkou, které se zdražení nedotkne, je základní varianta Tesla Modelu 3, která se bude nadále nabízet za cenu 35 tisíc dolarů. Jeho dražší varianty a také Model S a Model X změnu ceny již pocítí.

A to s platností od 18. března, do té doby lze objednávat za sníženou cenu. Zákazníkům pak i nadále zůstane možnost objednat si vůz po internetu nebo přes mobilní telefon po fyzickém prohlédnutí na prodejně. Tesla zároveň v některých prodejnách ponechá menší skladové zásoby několika vozů, které budou k ihned k odběru.

tesla-models

Foto: Tesla

Tesla Model S, Model 3 a Model X

Diskuze (0)

Novinka

Anonym