Seznam spouští nový videoportál TelevizeSeznam.cz. Sloučí na něj veškerý vlastní obsah i cizí videa

tvseznam
0Zobrazit komentáře

Tuzemská internetová jednička Seznam.cz ovládla po boku Googlu vyhledávání a z velké části i textový obsah v Česku a v poslední době se naplno soustředí na video. Mimo tradičních služeb jako Stream.cz nebo videoobsahu ze serverů Novinky.cz či Proženy.cz spustila také zpravodajský portál Seznam Zprávy a zároveň Televizi Seznam, jež se dostala i do běžného pozemního vysílání.

Nyní ovšem celé své snažení posune na další úroveň. Od dnešního dne poběží na adrese beta.televizeseznam.cz (prozatím pod heslem) testovací verze nového portálu TelevizeSeznam.cz, která slouží jako hub pro veškerý videoobsah pod Seznamem, včetně výše zmíněných služeb, ale také právě Seznam Zpráv, Televize Seznam, Garáž.cz, Super.cz nebo Sport.cz. Testovat se má v průběhu celého dubna a na jeho konci chce Seznam spustit ostrou verzi, informuje server Mediář.cz.

TelevizeSeznam.cz nabídne kromě živého vysílání také kompletní archiv programů a všech epizod jednotlivých pořadů. Každý z nich pak bude mít na novém webu svůj vlastní kanál a kompletní playlisty. Velkou novinkou bude zapojení obsahu z webů třetích stran, který se bude zobrazovat hned vedle vlastních videí. Seznam navíc v brzké době videa zapojí i na své hlavní straně mezi články z cizích serverů.

televizeseznam.cz-sport

Vše bude fungovat stejným způsobem, u videí třetích stran Seznam zobrazí vlastní reklamu a partnerům z ní nabídne podíl v řádu desítek procent. Největší změnou projde samotná Televize Seznam, která bude nově plně součástí portálu, stejně jako server Stream.cz, který se z vlastní domény přesune jako samostatná sekce na novou platformu.

Zásadní krok pro Seznam i pro konkurenci

Změnou mají projít také mobilní aplikace, které ponesou stejný obsah jako nový videoportál, a Seznam nevylučuje ani aplikace přímo pro chytré televize. Jde tak o jeden z dalších kroků, který může konkurenční servery, jako je například Mall TV od skupiny Mall Group, pořádně potrápit. Novinkou bude také pokročilá personalizace obsahu na základě dříve zhlédnutých videí – uživatelé tak uvidí relevantní epizody, rozkoukané díly, tématicky podobné pořady nebo si také budou moci tvořit vlastní playlist.

eduardo-saverin5

Přečtěte si takéPříběh vytlačeného spoluzakladatele Facebooku Eduarda Saverina, který i tak pohádkově zbohatlPříběh vytlačeného spoluzakladatele Facebooku Eduarda Saverina, který i tak pohádkově zbohatl

V kombinaci s obsahem cizích stran může jít o jeden z nejzásadnějších kroků v historii Seznamu, který naplno ukáže, nakolik je dnes videoobsah důležitý. Za rok 2017 firma dosáhla na obrat 4,1 miliardy korun se ziskem téměř 1,3 miliardy korun, což představovalo více než 20% nárůst oproti předcházejícímu roku. Uvidíme, jaký bude mít video a další nové změny vliv na letošní, potažmo i loňské příjmy, které prozatím Seznam nezveřejnil.

televizeseznam.cz-sport

Diskuze (0)

Novinka

Anonym