„Génius, který Apple posunul na další úroveň“. Po Jobsovi a Ivovi se knižní biografie dočká i Tim Cook

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple-october-2016-exxvent-1

Foto: Apple

Šéf Applu Tim Cook

0Zobrazit komentáře

Britský novinář Leander Kahney patří v dnešní době bezpochyby k nejrespektovanějším technologickým žurnalistům. V minulosti to potvrzoval jakožto reportér magazínu Wired,  v současnosti pak jeho myšlenky mohou konzumovat například čtenáři oblíbeného blogu o společnosti Apple Cult of Mac, kde londýnský rodák působí na pozici editora a redaktora.

Kromě toho se však Kahney nějaký čas věnuje také psaní knih a to velmi úspěšně. Jeho kniha o Jonym Ivovi s názvem Jony Ive: Génius stojící za nejlepšími produkty Apple se stala bestsellerem a i šest let po svém vydání patří k tomu nejlepšímu, co si může každý fanoušek technologického giganta z Cupertina přečíst.

Trefně a detailně totiž mapuje klíčové momenty úspěšného Brita, který jakožto vrchní designér Applu stál za mnoha revolučními produkty této společnosti, iPodem počínaje, Macbookem Air konče.

Připravovaná kniha o Timu Cookovi

Kahney nyní nicméně oznámil, že pracuje na další knize z prostředí Applu a její hlavní tváří se nestane nikdo jiný, než samotný šéf Tim Cook. Ten se díky Kahneymu dočká vlastní biografie pod názvem Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level (ve volném překladu „Génius, který Apple posunul na další úroveň“), která se bude věnovat zejména situaci, kdy Cook ještě jakožto provozní ředitel převzal po Stevu Jobsovi pozici CEO společnosti.

Kniha o 320 stránkách se zároveň zaměří na Cookovu povahu a celkovou vizi, kterou od svého jmenování do čela firmy prosazoval.

Kniha má být na trh oficiálně uvedena 16. dubna, a to jak na oficiálním online knihkupectví Applu Apple Books, tak na Amazonu. Cena je stanovena na 14 dolarů a předobjednávky na anglickou verzi je možné provádět už nyní. Vzhledem k popularitě předchozí knihy autora o Jonym Ivovi se dá nicméně s velkou pravděpodobností očekávat, že i toto dílo se dočká časem české lokalizace.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym