Bugatti ukázalo nový elektromobil pro děti. Stojí přes 700 tisíc korun a vyrábí se částečně na 3D tiskárně

bugat
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejluxusnějších světových automobilek, která zároveň vyrábí jedny z nejrychlejších sériových vozů, se znovu pouští do světa elektromobilů. Ano, možná se budete divit, ale Bugatti, které vzniklo již v roce 1909, představilo svůj první elektromobil z rukou zakladatele Ettoreho Bugatti před téměř 90 lety a dnes se rozhodlo na onu dobu zavzpomínat limitovanou edicí dalšího elektromobilu, byť trochu jinak.

Ke svému 110 výročí se automobilka rozhodla vydat omezený počet elektrických autíček s názvem Bugatti Baby II, a jak již název vypovídá, bude se jednat o nostalgii, kterou si užijí především děti nebo minimálně hodně malí dospělí jedinci. Design vozítka vychází z ikonického závodního automobilu značky s označením Bugatti Type 35 s náznaky dřívějšího elektrického vozítka Bugatti Type 52.

Baby II se bude vyrábět ve tříčtvrteční velikosti oproti původnímu automobilu a bude obsahovat dva různé jízdní módy. Při 1kW dětském módu se bude možné prohánět rychlostí 20 kilometrů za hodinu, při 4 kW módu pro dospělé pak dokonce 45 kilometrů za hodinu, což už může vydat i na kratší závod. Pro odvážnější je k dispozici ještě speciální placený mód, který umožní využít až 10 kW výkonu a rychlost překročit.

bugattibaby7

Vozítko se bude prodávat v limitované edici 500 kusů za cenu 30 tisíc eur, tedy necelých 770 tisíc korun. Není to tedy rozhodně běžná hračka pro děti a lze očekávat, že si časem vybuduje i určitou sběratelskou hodnotu. Bugatti vystavuje Baby II na aktuálně probíhajícím autosalonu v Ženevě, kde mimo jiné automobilka představila také nástupce svého dosud nejvýkonnějšího vozu Bugatti Chiron s názvem La Voiture Noire, který má stát téměř 285 milionů korun.

Zajímavostí je, že Bugatti pro Baby II využilo rám, který je vyroben na 3D tiskárně. Automobilka experimentovala s různými součástkami vyrobenými na 3D tiskárně již dříve. Její superauta se mohou v blízké budoucnosti dočkat například vytištěných brzdových destiček, které musí zvládnout nápor při brždění i z rychlostí nad 300 kilometrů za hodinu. Samotná produkce Baby II započne letos na podzim.

Podívejte se na několik dalších pohledů na splněný dětský den:

bugattibaby2
bugattibaby3
bugattibaby4
bugattibaby5
bugattibaby6

Foto: Bugatti

Diskuze (0)

Novinka

Anonym