Tvůrci hry Fortnite vloží do turnajů dalších 100 milionů dolarů. Hrát se bude i světový pohár o 30 milionů

fortnite
0Zobrazit komentáře

Loňský rok zakončilo americké herní studio Epic Games zásadním úspěchem. Jejich vůbec nejúspěšnější titul Fortnite získal další desítky milionů hráčů a jen za loňský rok vydělal přes 2 miliardy dolarů, studiu se navíc vyplatila sázka na další podporu komunity investicí do eSport turnajů. Celkem do nich Epic Games přislíbilo 100 milionů dolarů a letos chce v tomto trendu pokračovat.

Na svém blogu herní společnost informuje o tom, že i letos podpoří komunitu stejnou částkou. Soutěže o finanční odměny se mají rozšířit do dalších zemí a každý týden chce Epic Games rozdávat v turnajích jeden milion dolarů. Nejzásadnější zprávou je ovšem pořádání vůbec prvního Fortnite World Cupu, tedy světového poháru v této populární online hře.

Během deseti týdnů od 13. dubna do 16. června se mohou hráči po celém světě kvalifikovat do obrovského turnaje, ve kterém na ně čekají výhry za 30 milionů dolarů. Každý týden se navíc mezi hráče v rámci kvalifikačních kol rozdělí další 1 milion dolarů jako menší kompenzace pro ty, kteří nepostoupí do hlavní části. Na finále Fortnite World Cupu, který se uskuteční mezi 26. a 28. červencem v New Yorku, postoupí 100 samostatných hráčů a dalších 50 týmů po dvojicích. Celkem tedy půjde o 200 hráčů.

fortnitemob

Fortnite na iPhonu X (iOS)

Nejzajímavější je na finálové části fakt, že každý z hráčů odejde minimálně s 50 tisíci dolary, tedy s více než milionem korun. Na nejlepšího solo hráče pak čekají dokonce 3 miliony dolarů, respektive téměř 68 milionů korun. Půjde tak o jednu z nejzajímavějších globálních soutěží v rámci eSportu vůbec, což ke hře, jež proslula takzvaným battle royale módem, pochopitelně přiláká množství nových hráčů.

Proč taková vlna podpory? Fortnite, respektive Epic Games, šlapou na paty i další konkurenční tituly, včetně novinky Apex Legends, která za prvních 8 hodin po vydání získala přes milion hráčů a první týden zakončila s úctyhodným počtem 25 milionů aktivních hráčů. Hra pochází od herního giganta Electronic Arts, pro který titul vyvinula společnost Rewspawn Entertainment.

apex-screenshot-squad.jpg.adapt.crop16x9.818p

Apex Legends

Podpora herní komunity 100 miliony je tak pro Epic Games jakožto firmu, která na hře vydělává kolem 300 milionů dolarů měsíčně, jen kapkou v moři. Může se ale díky tomu udržet i nadále na výsluní.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym