Slevomat se zabydlel v novém moderním sídle v Karlíně. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá
, /

Slevomat se zabydlel v novém moderním sídle v Karlíně. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá

Slevomat se zabydlel v novém moderním sídle v Karlíně. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá

Největší český slevový a zážitkový portál Slevomat, který už téměř devět let nabízí českým zákazníkům možnost nakupovat zážitky, zájezdy a ostatní služby za výhodnější ceny, se nedávno přestěhoval do nového sídla v pražském Karlíně. Společnost, kterou předloni v létě za zhruba 1,5 miliardy korun koupila britská cestovní skupina Secret Escapes, obsadila 1 900 metrů čtverečních v kancelářském komplexu Butterfly v Karlíně.

Výstavbu prostoru a design interiéru si vzalo na starost architektonické studio monom, které vytvořilo moderní, otevřený kancelářský prostor a doplnilo ho o trendy biofilické prvky. Tvorbu nových kanceláří pro Slevomat, který loni vykázal rekordní obrat ve výši 2 miliard korun, popisují zástupci architektonického studia následovně:

„Při návrhu nového sídla pro Slevomat jsme se nechali vést způsobem práce vlastním této firmě – řízeným punkem. Práce ve Slevomatu neodpovídá kancelářské práci v klasické podobě tak, jak ji známe. Všichni se často společně schází jako jeden tým a probírají svoje úspěchy a nadcházející cíle. K těmto účelům slouží velký vstupní prostor s pódiem a recepcí. Jedná se o těžiště celého půdorysu i firmy jako takové. Pódium a dřevěný objekt vinoucí se nad ním představuje cestu za zážitky. Což je hlavním motem společnosti. Samotný prostor kanceláří je velmi vzdušný, s minimálním pevným prostorovým dělením.

S důrazem na flexibilitu byl navržen variabilní nábytek pro centrální prostor. Sestava se dá složit do podoby tribuny, jednotlivých stolků s lavicemi nebo využít pro práci ve stoje. Neutrální černá barva dává vyniknout dřevěnému pódiu a betonovému stropu s odhalenými instalacemi. Trapézový plech obíhající eliptická jádra budovy přináší menší měřítko do otevřeného prostoru a zjemňuje surovost stavebních konstrukcí. Zelené stěny a popisovatelné tabule přispívají k pocitu soukromí při práci v otevřeném prostoru. Zároveň jsou demontovatelné a podporují dynamiku a pohyb uvnitř firmy.“

Lokalita: Karlín – Praha
Datum dokončení: 2018
Velikost: 1 900 m2
Design: monom
Foto: Alexandra Timpau