Revolut už má 4 miliony uživatelů, v Česku přes 56 tisíc. Hledá i u nás nové posily a cílí na 100 milionů

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

revolut-card

Platební karta Revolut

0Zobrazit komentáře

Pouhé tři měsíce trvalo fintechovému startupu Revolut, než v kolonce počet uživatelů změnil v řádu milionů číslovku tři na čtyřku. Rapidně rostoucí britský startup oznámil, že již ve své aplikaci eviduje celkem 4 miliony uživatelů z celé Evropy a nehodlá polevovat. Zatímco za první čtyři roky existence získal Revolut čtyři miliony uživatelů, v příštích čtyřech letech chce dosáhnout až na 100 milionů klientů po celém světě. Česká republika zatím přispívá více než 56 tisíci.

Jeden z nejhodnotnějších evropských startupů a zároveň jednorožců, jelikož hodnota Revolutu po několika investičních kolech v řádech stovek milionů dolarů přesahuje 1 miliardu dolarů, chce svůj plán na zisk 100 milionů uživatelů v následujících letech podpořit masivním rozvojem svých evropských operací. Ve všech zemích, kde jsou aktuálně služby Revolutu dostupné, britský startup minimálně zdvojnásobí počet pracovních sil.

Aktuálně se do Revolutu každý den připojí 10 tisíc nových zákazníků, před půl rokem to bylo zhruba o tři tisíce méně a Revolut očekává další růst. Týdenní počet aktivních uživatelů, což jsou ti, kteří provedou transakci, převod nebo směnu prostřednictvím aplikace, v únoru přesáhl 1,2 milionu a měsíční počet aktivních uživatelů dokonce 1,9 milionu. Ještě loni v létě to přitom bylo 500 tisíc, respektive 900 tisíc uživatelů.

david-pavliska-revolut2

David Pavliska

Exponenciálně se spolu s rostoucím počtem uživatelům zvyšuje také měsíční objem transakcí, který přes Revolut proteče. Loni v červenci to bylo 2,4 miliardy dolarů, nyní to je už více než 4,6 miliardy dolarů měsíčně, což je přes 103 miliard korun. Revolut proto začíná budovat silnější lokální týmy v 19 evropských zemích, které se budou sestávat z pěti až deseti osob. Týkat se to bude i České republiky, kde od loňského otevření oficiální pobočky operuje pouze David Pavliska jako business development manažer.

„Revolut v Česku používá už přes 56 tisíc uživatelů. Navíc, s více než 300 otevřenými pozicemi v polském Krakově může být Revolut také zajímavým potenciálním zaměstnavatelem, a to například pro mladé lidi z Ostravy, nebo také z Prahy, kde hledáme lidi na dvě otevřené pozice,“ prozrazuje Pavliska, který do svého týmu, sídlícím v pražském coworkingu HubHub, hledá PR manažera a Country Growth manažera.

twisto-apple-pay2

Přečtěte si takéApple Pay si v Česku aktivovalo už 150 tisíc lidí, kteří utratili přes 158 milionů korun. Nejvíce jich má Česká spořitelnaApple Pay si v Česku aktivovalo už 150 tisíc lidí, kteří utratili přes 158 milionů korun. Nejvíce jich má Česká spořitelna

Následující roky nicméně nemají být v případě Revolutu pouze o Evropě. V nadcházejících měsících by měl britský fintech vstoupit do Spojených států, Kanady, Singapuru, Japonska a na Nový Zéland. Mezi posledními novinkami, které Revolut ve své mobilní aplikaci představil, jsou rezervace vstupů do letištních salónků a David Pavliska koncem loňského roku v rozhovoru pro CzechCrunch sliboval také česká čísla účtů. Zatím však není jasné, kdy se jich dočkáme, podobně jako v případě české lokalizace.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym