Revolut má v Česku již přes 50 tisíc uživatelů. Nově spouští rezervace vstupů do letištních salónků

revolut-card-app-iphone-mac1
0Zobrazit komentáře

Minulý rok byl pro jeden z nejrychleji rostoucích fintech startupů Revolut zásadním, a to jak z globálního pohledu, tak z pohledu českých uživatelů. V květnu oficiálně vstoupil do Česka, což umožnilo přímou podporu české měny pro dobíjení prostředků, později otevřel svou pobočku v Praze, oznámil spuštění účtů s českými IBAN kódy, a v rozhovoru pro CzechCrunch jeho český zástupce David Pavliska potvrdil také připravovanou českou lokalizaci.

Zatímco ještě v říjnu loňského roku měl Revolut v Česku lehce přes 40 tisíc uživatelů, nyní české zastoupení pro CzechCrunch potvrdilo, že je aktuální počet uživatelů pokořil hranici 50 tisíc. Je to sice stále pouze polovina cíle, se kterým Revolut původně vstupoval do Česka, kdy tvrdil, že chce mít 100 tisíc aktivních uživatelů do konce roku 2018, ale plány nakonec musel přehodnotit a i tak je to na tuzemské poměry slušné číslo. Nicméně Revolut odmítá prozradit, kolik uživatelů s jeho kartou platí pravidelně.

loungepass

Nyní jde se svými službami britský startup ještě dál a spouští přímo ve své aplikaci možnost rezervace vstupu do letištních salónků. Na výběr jich je více než tisíc po celém světě s tím, že první vstup mají držitelé kovových karet Metal zdarma a za každý další platí 25 liber, tedy zhruba 735 korun. Stejná cena platí i pro držitele klasických karet k placenému účtu Premium, jen s tím rozdílem, že platí již při prvním vstupu.

Na novince Revolut spolupracuje se společností Collinson Group, což mu umožnilo okamžitě integrovat množství relevantních informací o každém salónku, včetně dostupnosti Wi-Fi připojení, fotek, otevírací doby a přehledu dalších služeb. Zásadní výhodou takzvaného LoungeKey Passu je fakt, že je cena za každý vstup fixovaná, standardně se totiž cena vstupu do salónků pohybuje mezi 25 až 80 dolary a každý z nich se může zásadním způsobem lišit.

apple-pay-iphonex

Přečtěte si takéApple Pay do Česka dorazí 19. února. Do první vlny by se měla zapojit pětice bank a jeden startupApple Pay do Česka dorazí 19. února. Do první vlny by se měla zapojit pětice bank a jeden startup

Tedy alespoň v případě, že nemáte kreditní kartu některé ze společností nebo vyšší status u aerolinky. Po samotné rezervaci vygeneruje aplikace Revolutu speciální QR kód, který stačí ukázat při vstupu do salónku. Přímo v Revolutu si navíc můžete zaplatit vstup také pro své kolegy, jimž pak vygenerovaný QR kód můžete poslat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym