Podívejte se na nové vizualizace interiérů výletní lodi Virgin Voyages miliardáře Richarda Bransona

voyagestop
0Zobrazit komentáře

Zprávy o tom, že se miliardář a zakladatel společnosti Virgin Richard Branson pouští do nového segmentu, konkrétně lodní přepravy, proběhly již v roce 2017, kdy oznámil výstavbu obrovské zaoceánské lodi. Od té doby se vše posunulo kupředu mílovými kroky a celá konstrukce by měla být již pomalu dokončena, takže na řadu přijde samotný interiér, na který postupně divize Virgin Voyages láká.

Vyplout by měla obří loď označovaná jako Scarlet Lady již v průběhu příštího roku a stále je na ní plno práce a stovky, spíše tisíce hodin testování a nejrůznějšího dolaďování. Loď má pojmout 2 860 pasažérů, více než 1 100 členů posádky a také možný náklad o hmotnosti až 110 tisíc tun. Dobrou zprávou pro ty, kteří si chtějí alespoň na chvilku odpočinou od svých dětí, může být fakt, že je loď dostupná pouze od 18 let a že je již nyní možné složit vratnou zálohu pro prvotní rezervace míst ve výši 500 dolarů (11 200 korun).

První plavba má vyrazit z přístavu v americkém Miami příští rok, během následujících dvou let se pak objeví ještě dvě další totožné výletní lodě. Samotné pokoje pak mají být primárně pro kapacitu dvou osob, ale dle posledních lednových vizualizací nabídne Virgin Voyages i několik prémiových kajut, které budou disponovat velkým prostorem ložnice s obývací částí, prostornou koupelnou a především přímým a ze stran nerušeným výhledem na oceán z prostorné terasy.

voyages

Zajímavostí je, že se celá loď nebuduje ve Spojených státech, ale v janovském přístavu v Itálii, kde proběhl i první ponor základní konstrukce. Z vizualizací je patrné, že mimo moderního vybavení s lesklými materiály využije Virgin vlastního zábavního systému, jež bude pravděpodobně velmi podobný s tím, co firma nabízí ve svých letadlech. To vše samozřejmě poběží na přenosném tabletu, jelikož kromě televize půjde v rámci infotainmentu ovládat také hudba v celé kajutě i na vnější terase, kde jsou dle fotografií standardně umístěna lehátka a také venkovní sprcha.

Ne všechny pokoje mají ovšem k dispozici takový luxus, jako je terasa. Standardní pokoj pro dvě osoby bude mít často imitovaný výhled přes malé okno a pouze postel s posezením vedle ní a televizí. Koupelna pak nemá rozdělení na záchod a sprchu zvlášť, ale vše je dohromady na menším prostoru.

loop-waste

Přečtěte si takéPepsi, Nestlé a další testují prodej zboží v ekologických obalech, které se znovu více než 100krát použijíPepsi, Nestlé a další testují prodej zboží v ekologických obalech, které se znovu více než 100krát použijí

Na lodi bude konkrétně 1 330 klasických kajut a 78 takzvaných „RockStar Suites“, které nabízí zmíněný větší prostor i rozlehlejší terasy. Celkem 93 procent kajut bude mít k dispozici alespoň částečný výhled na oceán a 86 procent by mělo mít terasu.

Šetření prostorem je samozřejmě logické, pokud se má na loď vejít přes 2 800 pasažérů a ještě posádka. Důležité je to i z pohledu ceny, jelikož klasické zaoceánské plavby nejsou oproti letecké dopravě úplně nejlevnějším dopravním prostředkem, je nutné vytvořit i varianty pro běžné zákazníky. Zatím ale není jasné, jaké služby Virgin Voyages nabídne, jaká bude přesně cena za přepravu nebo co vůbec Virgin Voyages v letošním roce ještě před vyplutím na začátku toho dalšího chystá. Bližší informace budou známy zhruba v polovině února.

voyages10
voyages5
voyages11
voyages6
voyages9
voyages2
voyages7
voyages3
voyages4
voyages8

Foto: Virgin Voyages

Diskuze (0)

Novinka

Anonym