Český e-shop s kontaktními čočkami VašeČočky.cz loni utržil 700 milionů korun. Letos otevře vlastní optiky

vasecockyt
0Zobrazit komentáře

Nejen elektronika, potraviny, léky nebo třeba parfémy v minulém roce na největších českých e-shopech zaznamenaly razantní růst. Mezi těmi méně standardními produkty byly také kontaktní čočky, jejichž jedním z největších online prodejců v Česku je e-shop VašeČočky.cz. Ten během loňského roku utržil 700 milionů korun, což představovalo 7% nárůst oproti roku 2017.

Vedle klasických kontaktních čoček se dařilo v prodeji také slunečním brýlím, které vyrostly v konečných číslech o zhruba 400 procent a v nabídce jich je kolem 500. Pro jejich vyzkoušení implementovaly VašeČočky.cz funkci virtuálního zrcadla, přes které si je lze vyzkoušet i bez nutnosti návštěvy pobočky. I ty však budou pro e-shop zásadní, jelikož se VašeČočky.cz letos chystají otevřít vůbec první vlastní fyzické optiky.

V roce 2019 plánujeme expanzi e-shopu do dalších evropských zemí. V Česku a na Slovensku otevřeme první vlastní optiky se službami, které budou spojovat výhody e-shopu a klasické optiky, a následně bychom tento model chtěli rozšířit do celé Evropy,“ doplňuje k letošním plánům výkonný ředitel e-shopu Jiří Urban.

vasecocky-web

S expanzí do zahraničí souvisí fakt, že společnost Maternia, která VašeČočky.cz vlastní a provozuje, prodá více než 85 procent veškerého sortimentu právě v cizině, konkrétně především v Německu, kde e-shop funguje pod názvem 321linsen.de, a také v Itálii, kde má název Lentiamo.it. Nejzásadnější meziroční růst nicméně proběhl na trzích v Rumunsku, Belgii, Švýcarsku nebo Bulharsku.

Celkově fungují e-shopy s kontaktními čočkami od Maternie aktuálně v 15 zemích Evropy a na zahraničí chtějí útočit i s vlastními produkty. Jako první byl v loňském roce představen roztok pro kontaktní čočky s kyselinou hyaluronovou. V nejbližší době, respektive v horizontu několika málo týdnů, k tomu mají přibýt i vlastní kontaktní čočky.

Naopak největší konkurent VašeČočky v Česku, společnost Alensa, utržila loni 1,1 miliardy korun při zhruba 22% meziročním růstu.

Aktualizace 26. 2. 2019 v 19:05: Doplnění českého e-shopu Alensa, který se pozicuje jako největší prodejce v Česku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym