Na Golem VR přišlo už 40 tisíc lidí. Pražští DIVR nyní otevírají novou hororovou atrakci ve virtuální realitě

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

arachnoid-vr-divr
0Zobrazit komentáře

V podzemí pražského hračkářství Hamleys se od loňského léta nachází unikátní zábavní atrakce, v níž si návštěvníci nasadí na hlavu brýle, na záda batoh s počítačem a ve virtuální realitě se vydají za Golemem. Jak pro CzechCrunch prozradilo tuzemské vývojářské studio DIVR, úspěšný herní projekt ve VR už od května navštívilo 40 tisíc lidí a nově otevírá další atrakci, která přinese ještě více akce a napětí.

Nová příběhová linka v největším prostoru s virtuální realitou v Evropě je v provozu od pondělí 25. února a už název napovídá, že tentokrát půjde o hororovější story než v případě Golem VR, v němž se vydáte do relativně malebné Prahy za vlády Rudolfa II. Nová hra se jmenuje Arachnoid VR a autoři slibují, že tentokrát bude potřeba více odvahy.

Vývojářskému studiu DIVR trval vývoj dalšího příběhu zhruba čtvrt roku a opět platí, že se i v rámci Arachnoid VR pohybujete sice ve virtuální realitě, ale zároveň v prostoru mezi reálnými kulisami, takže si na ně můžete i sáhnout, což celý zážitek ještě umocňuje. Tentokrát do ruky dostanete baterku a spolu s kolegy se ocitnete v roli průzkumníků, kteří jsou vysláni zpět v čase, a máte za úkol obnovit komunikaci s výzkumnou stanicí hluboko pod zemí.

„Arachnoidem VR jsme se snažili uspokojit odvážnou povahu staršího publika, a tak jsme připravili velmi intenzivní emocionální zážitek. Cílem této hororové hry je prozkoumávat podzemní jeskyní prostory plné nebezpečí, které číhají ze tmy,“ popisuje virtuální novinku kreativní ředitel studia DIVR Jakub Kučera, který doplňuje, že právě více akce a více emocí si návštěvníci, kteří si vyzkoušeli Golem VR, přáli.

Proto DIVR přišli s hororovým příběhem, který má navíc proti Golemovi klíčový prvek také v kooperaci celého týmu. Hráči v Arachnoid VR totiž bojují o jeden společný život, a tak je potřeba jejich maximální spolupráce. „Hráč v Arachnoid VR není tolik veden průvodcem jako v předchozím projektu a prozkoumávání podzemních jeskyň je tak spíše na orientačních schopnostech daného člověka a jeho spoluhráčů,“ uzavírá Kučera s tím, že nová atrakce je tak skvělá například pro teambuildingové akce.

divr-labs-jakub-kucera-martin-tichota2

Spoluzakladatelé studia DIVR Jakub Kučera (kreativní ředitel) a Martin Tichota (CTO)

Vzhledem k hororovější povaze a zaměření na dospělé publikum bude Arachnoid VR v pražském hračkářství Hamleys fungovat jen každé pondělí až středu od 18.00 do 19.45. Ve zbytku dne stále poběží Golem VR. Arachnoid VR si mohou zahrát až čtyři hráči najednou a cena je 450 korun na osobu, přičemž nejmladším hráčům musí být minimálně 13 let.

DIVR tím navíc letos rozhodně nechtějí končit, naopak. Jak pro CzechCrunch prozradil jeden z investorů celého projektu Jerry Javornický, letos se Češi se svou unikátní VR atrakcí chystají také za hranice. „Chceme letos expandovat do zahraničí, plánujeme otevřít celkem tři další pobočky. Jednáme v Londýně, Bangkoku a třech dalších evropských zemích,“ prozradil Javornický. Do zahraničí navíc nechce jít DIVR jen s Golemem nebo Arachnoidem, ale pracuje na úplně novém příběhu s dinosaury.

deeptime

Přečtěte si takéČeská firma Deeptime vyrobila 3D tiskem první systém reproduktorů z písku. Inspiraci hledala v mořiČeská firma Deeptime vyrobila 3D tiskem první systém reproduktorů z písku. Inspiraci hledala v moři

Vedle Jerryho Javornického a jeho společníka Adama Paclta, kteří do DIVR investovali 6 milionů korun, je v projektu zainteresovaných také několik dalších zajímavých jmen. Jako vůbec první přinesl peníze Jan Galgonek, ředitel skupiny Adexpres Group, kterou v roce 2016 prodal mezinárodní skupině Dentsu Aegis. Dalších 10 milionů korun pak přidali Nextech Ventures Josefa Matějky a pět milionů korun Reflex Capital Ondřeje Fryce.

divr-arachnoid-vr3

Herní atrakce Arachnoid VR od českého studia DIVR

Podle Javornického je aktuálně projekt, který stál přes 20 milionů korun, v zisku. Ostatně plán byl takový, že se Golem VR během jednoho roku zaplatí, k čemuž podle všeho DIVR míří. Podrobnější finanční výsledky prý můžeme očekávat v létě, až bude Golem VR v provozu právě celý rok.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym