Liftago nově pojistí každého pasažéra. Při nehodě vyplatí pojistné až do 35 milionů korun Uniqa

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

liftago-aplikace
0Zobrazit komentáře

Tuzemská přepravní platforma Liftago si ve spolupráci s Uniqa pojišťovnou přichystala novinku, která přinese ještě větší komfort pro cestující. Český startup od února zavádí pojištění pasažérů, využívajících odvoz prostřednictvím Liftaga, které bude fungovat nad rámec standardního povinného pojištění řidičů taxi. Každý cestující bude při jízdě Liftagem pojištěn s krytím do výše 35 milionů korun.

Inspiraci pro zavedení nadstandardního pojištění našlo Liftago u svých firemních zákazníků, kterých má po celé České republice přes tisíc a kteří považují zesílené pojistné krytí jako konkurenční výhodu proti klasickým taxislužbám, jež firmy pro přepravu ve většině využívají. Licencovaní taxikáři mají ze zákona pojištění povinné, ale Liftago chtělo nabídnout ještě něco navíc.

„Toto je jeden z kroků, kterým jako česká digitální platforma můžeme dále přispět ke zlepšení kvality služeb moderní taxislužby. Bylo by ale lepší, kdyby se pojištění pasažérů stalo dříve nebo později standardem u všech zprostředkovatelů. Zde nám právě Uniqa dokázala vyjít vstříc unikátním produktem pro digitální službu našeho typu,“ vysvětluje šéf Liftaga Ondřej Krátký, jehož firma loni vyrostla o třetinu a utržila téměř 300 milionů korun.

ondrej-kratky-liftago-top4

Foto: Liftago

Ondřej Krátký, CEO Liftaga

Právě pojišťovna Uniqa připravila pro pasažéry Liftaga pojištění na míru a bude platit nejen pro firemní zákazníky, ale také pro soukromé jízdy, a to ve všech českých městech, kde dnes Liftago působí. To znamená v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Zlíně, Plzni, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích. V letošním roce chce navíc česká přepravní platforma proniknout také do dalších krajských měst.

gm-bikes2

Přečtěte si takéGeneral Motors sází na udržitelnou mobilitu. Po elektrickém Cadillacu koncern přichází i s elektrokolyGeneral Motors sází na udržitelnou mobilitu. Po elektrickém Cadillacu koncern přichází i s elektrokoly

Podstatou celého nadstandardního pojištění je, že v případě nehody během dohodnuté komerční jízdy, která způsobí újmu na zdraví pasažéra nebo pasažérů ve vozidle (pojištění platí pro každou osobu zvlášť) volaném přes Liftago, zaplatí Uniqa odškodnění do výše sjednaného limitu přímo každému postiženému bez ohledu na to, u jaké pojišťovny má řidič povinné ručení. Pro cestující se tak bude jednat vedle samotného krytí především o zjednodušení celého procesu, protože s pojišťovnou řidiče se pak bude vyrovnávat sama Uniqa.

liftago-taxi

„Povinné ručení je nejběžnější pojistný produkt, přesto i v něm je nutné reagovat na dynamický rozvoj. Firma Liftago představuje příklad řešení problematiky individuální osobní přepravy s využitím moderních technologií. Jsem rád, že se nám společně podařilo najít řešení Uniqa na míru, které klientům Liftaga v případě nehody zjednoduší vyřízení pojistné události a poskytne právní jistotu pro oblast škod na zdraví,“ vysvětluje výhody Martin Rotkovský, ředitel produktového vývoje Uniqa pojišťovny.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym