FlixBus nasazuje Apple Pay. Jízdenky nově koupíte v mobilní aplikaci pro iPhone na jedno kliknutí

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

flixbus-praha

Foto: FlixBus

Autobus společnosti FlixBus u pražského Tančícího domu

0Zobrazit komentáře

Majitelé iPhonů mohou od tohoto týdne po dlouhém čekání platit u obchodníků s bezkontaktním terminálem svým telefonem místo klasické platební karty, jelikož šest tuzemských bank a dvě další firmy v Česku spustily platební službu Apple Pay. Placení iPhonem se ovšem netýká pouze kamenných prodejen, ale také plateb na internetu. Jeden z prvních, kdo umožňuje zaplatit přes Apple Pay, je autobusový a vlakový dopravce FlixBus.

Apple Pay mohou využívat klienti České spořitelny, Komerční banky, Monety, Air Bank, mBank, J&T Banky, Twista (a také stravenkového Edenredu). Pokud máte platební kartu právě od těchto firem, tak můžete nově v mobilní aplikaci FlixBusu zaplatit přes Apple Pay, což je s iPhonem ta nejjednodušší a zároveň nejbezpečnější možnost.

FlixBus standardně nabízel platbu buď přes platební kartu či PayPal. Pokud si ale nově vyberete Apple Pay, stačí už jen zvolit příslušnou jízdenku, případně doplňující služby a kliknout na tlačítko pro zaplacení. Jelikož je již vaše karta bezpečně uložená, stačí platbu pouze potvrdit přes Face ID (u starších iPhonů přes Touch ID) a máte hotovo.

flixbus-apple-pay

FlixBus umožňuje nákup vstupenky i přes Apple Pay

Nemusíte zadávat žádná čísla, jen si v nabídce Apple Pay vyberete kartu, kterou chcete zaplatit. Vše je maximálně bezpečné, jelikož ani na serverech Applu se žádné vaše údaje o platební kartě neuchovávají. Každému uživateli je přiděleno unikátní šifrované číslo účtu a přístup tak k vašim platebním údajům nemá ani obchodník.

„Jsme rádi, že našim zákazníkům můžeme nabídnout ještě lepší zážitek z cestování tím, že do naší aplikace začleníme další inovativní digitální funkce,“ říká Daniel Krauss, spoluzakladatel a CIO společnosti FlixMobility, pod níž patří právě FlixBus. „Díky službě Apple Pay si mohou rezervovat a zaplatit jízdenku na FlixBus během pár kliknutí. Platební údaje jsou pak uloženy v aplikaci Apple Wallet u každého uživatele.“

simona-kijonkova-zasilkovna2

Přečtěte si takéZásilkovna loni vyrostla o 70 procent a utržila 790 milionů korun. Letos chce začít konkurovat České poštěZásilkovna loni vyrostla o 70 procent a utržila 790 milionů korun. Letos chce začít konkurovat České poště

FlixBus je jedna z prvních firem, která platbu přes Apple Pay integrovala do své mobilní aplikace, a můžeme očekávat, že ji budou brzy další následovat. Své plány již oznámily Alza i T-Mobile, kteří počítají s placením přes jablečnou službu jak ve svých mobilních aplikacích, tak do budoucna i na webu, minimálně v případě Alzy.

alza-apple-pay-mobile

Diskuze (0)

Novinka

Anonym