Elon Musk prodává za 4,5 milionu dolarů svůj luxusní dům s výhledem na celé Los Angeles

muskh
0Zobrazit komentáře

Los Angeles a jeho přilehlé oblasti se považují za jedno z největších měst na světě, které je tak rozlehlé, že vám v zácpě může trvat i několik hodin, než se dostanete z jednoho konce města na druhý. Právě tento fakt ovšem v kombinaci s celoročně příjemným počasím využívá také množství podnikatelů a dalších celebrit, jež se chtějí ukrýt před očima veřejnosti. Jedním z takových lidí je také vizionář, podnikatel a šéf firem Tesla či SpaceX Elon Musk, který Los Angeles za svou rezidenci považuje již více než dekádu.

V rámci tohoto kalifornského města, respektive jeho částí, od Bel Air až po Brentwood, vlastní několik nemovitostí, do kterých celkem investoval desítky milionů dolarů. Aktuálně ovšem přebývá právě ve zmíněném Bel Air, kde vlastní hned tři nemovitosti v nákupní hodnotě 72 milionů dolarů, což mu zajišťuje absolutní soukromí. S ohledem na nákupní cenu a přebývání v jedné z nejdražších oblastí Kalifornie se ovšem Musk rozhodl, že jeden ze svých levnějších domů vystaví na prodej a zbaví se tak části své minulosti.

Nemovitost na adrese 2232 Westridge Rd v části Brentwood v Los Angeles, vzdálenou necelých 15 minut od konzulátu České republiky, kterou koupil společně se svou bývalou ženou Talulah Riley v roce 2014, nyní vystavil na prodej za téměř 4,5 milionu dolarů, v přepočtu 102,5 milionu korun. Musk tehdy koupil dům o rozloze necelých 280 metrů čtverečních za částku 3,69 milionu dolarů (84 milionů korun), což mu po několika letech zajistilo hezké zhodnocení.

muskh03

Oproti jeho dalším nemovitostem je ta v části Brentwood jednoznačně nejmodernější. Celý dům má bumerangový tvar kombinovaný s hranatými útvary, na první pohled vypadá skoro jako vesmírná loď, což je Muskovi blízké. Nikoho by pravděpodobně nepřekvapilo, že dům disponuje i mnoha technologickými vychytávkami, včetně na dálku, respektive z mobilu ovládaného osvětlení, hudby či závěsů nebo dvouzónové klimatizace. Samozřejmostí je pokročilý bezpečnostní a kamerový systém napojený na každý kout v domě.

Nemovitost nabízí obrovskou prostornou kuchyň, kombinovanou s obývacím pokojem, který je přes velká celopodlažní okna otevřen do zahrady s vyhřívaným slaným bazénem a grilovací částí. K dispozici jsou celkem čtyři ložnice a čtyři koupelny, pro každou z ložnic zvlášť. Z hlavní ulice nejde do domu, mimo části otevřené koupelny, takřka vidět, naopak samotný dům nabízí výhled na celé Los Angeles, který není zakrytý žádnou další nemovitostí, protože se Muskův dům nachází na kopci.

tomas-cupr-rohlik2

Přečtěte si takéTomáš Čupr nově vlastní téměř 75 procent Rohlíku. Za týden vybral díky dluhopisům přes půl miliardy korunTomáš Čupr nově vlastní téměř 75 procent Rohlíku. Za týden vybral díky dluhopisům přes půl miliardy korun

Jde tak o unikátní příležitost vlastnit dům po někom, kdo stojí za miliardovými společnostmi, jež mění automobilový i vesmírný průmysl. Elon Musk díky tomu i několika dalším nápadům v minulosti vytvořil jmění dosahující 20 miliard dolarů a aktuálně mu patří 54. místo v žebříčku světových miliardářů. Z automobilky Tesla, která stejně jako jeho firma SpaceX sídlí právě v Los Angeles, si ovšem nikdy nevypsal žádný šek a velkou část osobních prostředků do firmy v průběhu let investoval.

Podstatná část Muskovy automobilky je ovšem umístěna ještě výše v Kalifornii, přesněji ve Fremontu a Palo Altu, které jsou od Los Angeles vzdáleny stovky kilometrů. Do Palo Alto, kde je oficiální sídlo firmy, a také do fremontské továrny, kde aktuálně vzniká veškerá produkce Tesly, se Musk dopravuje za pomocí svého soukromého tryskáče Gulfstream G650ER, který si koupil za bezmála 70 milionů dolarů. V minulém roce s ním učinil kolem 75 letů, převážně mezi Los Angeles a letištěm v San José, které je k oběma místům nejblíže, a také mezi Renem v Nevadě, kde Tesla produkuje baterie.

elon-musk-tesla

Šéf Tesly Elon Musk

Za lety tryskáčem Musk utratil dle dokumentů, do kterých nahlédl server The Washington Post, v minulém roce kolem 700 tisíc dolarů (téměř 16 milionů korun). Jeho soukromé letadlo má nicméně nalétáno již kolem 240 tisíc kilometrů a využívá ho nejen k přepravě po Kalifornii, ale také k cestám do Evropy či Asie. Denní režim Muska je tak i dle výše zmíněných slov velmi náročný, což mu neumožňuje strávit příliš mnoho času s rodinou, respektive svými pěti syny, a v samotném domě. To může být kromě odstřižení se od vzpomínek na minulost jeden z dalších důvodů prodeje nemovitosti.

Podívejte se na několik dalších fotografií z prodávaného domu:

muskh02
muskh06
muskh07
muskh05
muskh04
muskh08
muskh09
muskh10
muskh01
muskh11
muskh12

Foto: Hilton&Hyland

Diskuze (0)

Novinka

Anonym