Disney na svou streamingovou službu exkluzivně uvede film Captain Marvel. Netflix i další mají smůlu

captain-marvel3

Foto: Falcon

Brie Larson ve filmu Captain Marvel

0Zobrazit komentáře

Vlastní streamingová služba na filmy a seriály od giganta Disney s názvem Disney+ sice nemá prozatím ani přesné datum spuštění, ani jasné nacenění nebo směr, kterým se bude ubírat, ale jedno je zřejmé – po zahájení provozu si bude naplno nárokovat práva na vlastní produkci. Pod Disney by totiž již brzy měla oficiálně patřit obří mediální skupina 21st Century Fox, jejíž nákup Disney loni oznámil a která vlastní práva například na seriál Simpsonovi či American Horror Story. Součástí Disney je mimo jiné také studio Marvel, Pixar nebo Lucasfilm.

Až nyní se ovšem projevují první kroky směrem ke konkurenci, která si značnou část obsahu od Disney a jeho společností licencuje. Jako první film, který se objeví po promítání v kinech na platformě Disney+ zcela exkluzivně, bude marvelovka Captain Marvel, jež má premiéru začátkem příštího měsíce, a to i přesto, že se může streamingová služba Disney spustit klidně až ke konci roku.

V telefonátu s investory to během včerejšího dne potvrdil přímo šéf Disney Bob Iger, který naznačil, že nemá problém se značným snížením jeho 140milionového příjmu z licencování dalším službám, pokud to bude ve prospěch vlastní platformy Disney+. Captain Marvel se tak stane vůbec prvním snímkem, který se na službách jako Netflix či Hulu vůbec neobjeví, a další tituly by měly následovat.

694B4259-F825-4958-8F80-A0DEA2520AE7

Foto: Thomas Hawk / Flickr

Bob Iger, CEO Disney

Stejný osud může potkat také produkci z dalších firem pod Disney, mezi nimiž je výše zmíněný Lucasfilm se sérií Star Wars nebo Pixar s animovanými tituly jako třeba Toy Story. Kreativci uvnitř společnosti navíc pracují na dalším exkluzivním obsahu, který se jinde neobjeví. Nutno ovšem dodat, že se rozhodně Disney nehodná odklonit od klasické produkce, která míří do kin. Ty stále tvoří nejpodstatnější část příjmů společnosti a diváci se nemusí obávat, že by si nejnovější disneyovky, marvelovky a další očekávané snímky nemohli užívat na velkém plátně.

marshmello-fortnite

Přečtěte si takéZnámý DJ Marshmello vyprodává koncerty i ve hře Fortnite. Na jeho show přišly desítky milionů hráčůZnámý DJ Marshmello vyprodává koncerty i ve hře Fortnite. Na jeho show přišly desítky milionů hráčů

Mezi exkluzivním obsahem na Disney+ se objeví seriálové spin-offy titulů jako Příšerky s.r.o., High School Musical nebo zmíněné Star Wars, včetně chystané seriálu The Mandalorian ze světa Star Wars. Plány pro Disney+ jako takové by měly být jasnější 11. dubna letošního roku, kdy bude takzvaný Disney Investor Day, kde se odprezentují ty nejzásadnější novinky, které společnost v nejbližší době chystá. Cena nové služby se pravděpodobně bude pohybovat v rozmezí 8 až 15 dolarů měsíčně, tak jako u konkurence.

Silné čtvrtletí a velké plány

Mimo oznámení zásadních změn ohlásilo Disney také čísla za poslední čtvrtletí, které překonaly veškerá očekávání analytiků. Příjmy dosáhly hranice 15,3 miliardy dolarů, tedy zhruba 345 miliard korun, při očekávání Wall Street ve výši 15,18 miliardy dolarů. Příjmy z filmové produkce lehce poklesly a představovaly celkem 1,8 miliardy dolarů, zatímco větší zájem byl o vysílací práva a také zábavní parky Disneyland.

the-mandalorian-star-wars

Foto: Disney

První záběry z připravovaného seriálu The Mandalorian ze světa Star Wars

Diskuze (0)

Novinka

Anonym