Čeští Heaven Labs expandují s funkčním jídlem Mana do Velké Británie. Spustí tam výrobu i prodej

mana-jakub-krejci-tym
0Zobrazit komentáře

Alternativním stravám se v různých odvětvích daří, ať už jde o zdravou výživu v podobě fresh džusů nebo třeba českých tyčinek z cvrččí mouky. Nedílnou součástí jsou ale i práškové a potažmo předmíchané varianty nápojů, které mohou dle jejich výrobců v některých případech sloužit jako kompletní náhrada stravy. Jedním z takových nápojů je i Mana od českého startupu Heaven Labs, za kterým stojí Jakub Krejčík.

Mana vzala Česko útokem a dnes je tu jedním z nejprodávanějších práškových nápojů. Daří se jí ale i v zahraničí, v posledním roce tam expedovala až 40 procent všech produktů. Loni zároveň startup přišel s velkou investicí do míchacího stroje, zefektivněním skladu i s novými produkty a na úspěch chce letos navázat masivní expanzí.

Během léta plánují Heaven Labs otevřít výrobu a spustit prodej na trhu Velké Británie, jak řekl zakladatel startupu Jakub Krejčík pro server E15. Investovat by měl startup do tamní expanze řádově miliony korun s tím, že v průběhu roku zahájí prodej také ve Spojených státech. To vše navazuje na loňskou expanzi do Německa.

mana-1

Původní Mana včetně nových příchutí

Prodej bude ve Velké Británii fungovat prozatím čistě online přes vlastní e-shop, později chtějí Heaven Labs navázat kontakty i na další prodejní sítě, podobně jako je tomu v Česku. V tuzemsku se totiž Mana prodává už i na benzinových stanicích, v supermarketech Globus nebo třeba v trafikách Relay či na největším českém e-shopu Alza.cz.

Do dvou let firma očekává, že bude tvořit až 80 procent jejích prodejů právě zahraničí, takže je strategie pro expanzi stěžejní. Výhodou navíc je, že Heaven Labs provozují velkou část byznysu stále především v Česku a Německu, takže se i možný letošní tvrdý brexit firmy nedotkne natolik, aby to bylo likvidační, což je samozřejmě jedna z obav, která panuje mezi startupy i většími společnostmi, jež zvažují vstup do Británie.

fortnite

Přečtěte si takéTvůrci hry Fortnite vloží do turnajů dalších 100 milionů dolarů. Hrát se bude i světový pohár o 30 milionůTvůrci hry Fortnite vloží do turnajů dalších 100 milionů dolarů. Hrát se bude i světový pohár o 30 milionů

Krejčík i celý tým si je svým nápojem naprosto jistý, věří, že ho globálně může čekat obrovský úspěch. V minulých týdnech navíc tvůrci Many uveřejnili na serveru Open Sauce kompletní recept nápoje v rámci open-source iniciativy. Každý ho tak může vzít a udělat si teoreticky vlastní Manu s nějakou mírnou obměnou. I když se to spíše nestane, je zajímavé vidět, kolik složek podobná receptura reálně obsahuje.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym