Český startup Productboard vybral dalších 10 milionů dolarů. Mezi investory jsou i Credo, Reflex Capital a Rockaway Capital

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

palan

Hubert Palán, CEO Productboardu

0Zobrazit komentáře

Už loni v létě jsme psali, že mezi nejžhavější startupy s českou stopou v Silicon Valley patří Productboard, který vyvíjí nástroj pro řízení vývoje produktů. A platí to pořád, protože český startup, za kterým stojí Hubert Palán a Daniel Hejl, oznámil další investici. V rámci stávajícího investiční kola mu všichni současní investoři včetně Index Ventures a českých Credo Ventures, Reflex Capital a Rockaway Capital přidali dalších 10 milionů dolarů. Spolu s loňskou investicí to dohromady dělá 18 milionů dolarů, tedy více než 400 milionů korun.

Productboard desetimilionovou investicí definitivně zakončuje investiční kolo A, které loni zahájil slavný americký fond Kleiner Perkins, k němuž se připojili také Index Ventures se sídlem v Londýně a San Francisku nebo české fondy Credo Ventures, Reflex Capital a Rockaway Capital. Druhou, doplňující investici ve výši 10 milionů dolarů vedli Index Ventures a připojili se k nim opět všichni stávající investoři. Productboard díky novým finančním prostředkům významně rozšíří svůj pražský tým a bude chtít získat nové zákazníky.

productboard

„Díky rozšíření série A na 18 milionů dolarů, se kterou se pravděpodobně dostáváme do čela nejlépe zainvestovaných mladých českých firem, získáváme prostor budovat nástroj pro firmy, které si uvědomují, že vývoj produktů nejde dělat v Excelu či jiném nástroji. Produktový management je dnes posledním odvětvím, kterým nemá vlastní sofistikovaný nástroj pro efektivní řízení, což v Productboardu měníme,“ hlásí zakladatel a CEO českého startupu Hubert Palán (na úvodní fotce).

Z Productboardu chce Palán vybudovat ve světě systémů pro produktové manažery stejné synonymum, jako představuje Zendesk pro zákaznickou podporu, Salesforce pro CRM nebo Workday pro HR nástroje. Dnes má Productboard přes 1600 zákazníků a patří mezi ně i právě velké technologické firmy jako Zendesk, Avast, Twilio, Unity nebo UiPath.

tomas-novotny-720degrees1

Přečtěte si takéČesko-finský 720 Degrees řeší kvalitu vzduchu v budovách. Od J&T a dalších vybral už 91 milionů korunČesko-finský 720 Degrees řeší kvalitu vzduchu v budovách. Od J&T a dalších vybral už 91 milionů korun

Díky nové investici rozšíří Productboard svůj pražský tým o řadu vývojářů, designérů i produktových manažerů. Aktuálně zaměstnává 55 lidí a letos chce nabrat přes 70 nových posil. Zatímco Hubert Palán startup obchodně řídí ze Silicon Valley, většina týmu sedí v Praze, kde na klíčový vývoj dohlíží Daniel Hejl. Právě ještě rychlejší tempo vývoje celého produktu má díky nově nabraným penězům přijít. Productboard chce rozšířit možnosti, jak mohou produktoví manažeři získat podněty od jejich koncových zákazníků, a lépe díky tomu analyzovat zpětnou vazbu.

Daniel-Hejl-Profile

Daniel Hejl, spoluzakladatel a CTO Productboardu

Productboard od svého založení v roce 2014 vybral již celkem 19,7 milionu dolarů, což je více než 440 milionů korun. Poprvé do něj v roce 2015 investovalo české Rockaway Capital 400 tisíc dolarů, o rok později se s částkou 1,3 milionu dolarů přidala trojice investorů Credo Ventures v čele s Ondřejem Bartošem, Reflex Capital Ondřeje Fryce a euroameričtí Index Ventures, kde působí český investor Jan Hammer. Loni pak investiční kolo A otevřel již zmíněný fond Kleiner Perkins a všichni zmínění hráči ji nyní uzavřeli. Jan Hammer z Index Ventures navíc rozšiřuje představenstvo Productboardu, kde aktuálně sedí dvojice zakladatelů a Ilya Fushman, partner Kleiner Perkins.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Productboard

Seznamte se se společností Productboard, důvěryhodným partnerem pro správu produktů.…

Klíčoví lidé

hubert

Hubert Palán

CEO