Český startup Clever Monitor chce přes dluhopisy vybrat až 100 milionů korun. Využije novou službu Bondyo

hakos
0Zobrazit komentáře

Po nedávno ohlášené obrovské emisi dluhopisů největšího českého online supermarketu Rohlik.cz se podobným způsobem do financování pouští také další český startup Clever Monitor. Ten chce prostřednictvím nové služby Bondyo, spadající pod skupinu Starteepo, vybrat až 100 milionů korun ve formě dluhopisů s ročním úrokem ve výši 8,25 % a splatností do 1. března roku 2024 (s možností předčasného splacení do 2. března 2021).

Clever Monitor se zaměřuje na automatizaci marketingu pro menší i větší společnosti a do jeho portfolia patří například hlavní město Praha, automobilka BMW nebo vlakový přepravce Leo Express. Cílem startupu, který vybírá finance prostřednictvím společnosti Clever Monitor Financials a.s., jelikož má svou hlavní entitu ve Velké Británii, je s novým kapitálem masivně expandovat do zahraničí a také dokončit vývoj nových produktů.

Vlastní financování plánujeme dle potřeby naší expanze a rozvoje nových produktů. Emisi jsme s našimi poradci připravili tak, abychom ji byli schopni splatit v případě vstupu strategického investora či přebytku hotovosti již po dvou letech,“ říká k investiční příležitosti zakladatel Clever Monitoru Lukáš Hakoš (na úvodní fotce).

clevermonitor

Clever Monitor funguje již od roku 2001 a jeho primární službou je automatizace marketingu prostřednictvím Clever AIM, ve které lze nastavovat marketingové kampaně a komunikovat se zákazníky s využitím umělé inteligence. K tomu slouží jak samostatný vizuální editor pro kampaně, tak automatická optimalizace v reálném čase a pokročilé analytické nástroje. Tuzemský startup na svůj rozvoj získal v minulosti 30 milionů korun od fondu Startec Ventures výměnou za 35% podíl ve firmě.

Clever Monitor má své hlavní sídlo a vývoj v Praze, ale pobočky i jinde ve světě, konkrétně v Berlíně, Londýně, Dubaji, Singapuru či Paříži, které slouží především jako huby pro další prodej. Celkem má firma přes 40 zaměstnanců a vyvíjí další produkt s názvem Clever MIA, na který využije část potenciálně vybraných prostředků a který se má spustit během června letošního roku. Startup očekává pozitivní cash flow již od příštího roku a do roku 2024 chce dosáhnout na příjmy přesahující 2 miliardy korun ročně.

model3

Přečtěte si takéTesla chce zrychlit nabíjení svých elektromobilů. Za 218 milionů dolarů kupuje výrobce superkapacitorůTesla chce zrychlit nabíjení svých elektromobilů. Za 218 milionů dolarů kupuje výrobce superkapacitorů

Dluhopisy lze na serveru Bondyo nakupovat v průběhu celého letošního roku, případně do doby, než se upíše celá částka. Minimální částka investice je nastavena na 100 tisíc korun. „Clever Monitor je další českou technologickou firmou, která kráčí v globálních šlépějích úspěšných společností, jako jsou Avast či Y Soft. Jsme rádi, že jsme jí dokázali zajistit vhodné financování a tuzemským investorům zároveň dali i možnost participovat na jejím kontinuálním růstu,“ doplňuje k emisi dluhopisů František Bostl, ředitel skupiny Starteepo, pod kterou Bondyo patří.

bondyo

Starteepo dle svých slov za poslední rok zprostředkovalo financování ve výši jedné miliardy korun a aktuálně mimo Clever Monitoru nabízí také emisi dluhopisů papírenské společnosti Rollpap o velikosti 120 milionů korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym