Zpátky do raných dob internetu. Adidas prodává novou retro kolekci svých tenisek na webu z 90. let

Filip HouskaFilip Houska

adidas-retro
0Zobrazit komentáře

Pokud alespoň jedním okem sledujete dění na urban scéně s oblečením, nepochybně jste si všimli, jaký boom v posledním roce zažívá styl z 80. a 90. let. Ať už Nike, Reebok, Puma nebo třeba italská ikonická značka sportovní módy Ellesee, všechny tyto uznávané firmy nabízejí alespoň jednu kolekci oblečení a tenisek, která by kopírovala křivky a grafickou podobu vycházející zpravidla z amerických ulic minulého století. Nezaostává samozřejmě ani německý gigant Adidas se svým oblíbeným brandem Originals, což dokazuje nejen na pultech, ale nově také online.

Svou nejnovější edici tenisek pod označením Yung Series, která do modernějšího kabátku přivádí sneakers z let 1996 a 1997, včetně znovuzrozeného kultovního modelu Continental 80, totiž nabízí na dedikované prodejní stránce z raných dob internetu. Celá webová sekce je tak obohacena řadou grafických šíleností, v nichž nechybí jak dříve populární WordArt v nadpisech, tak všemožné pohyblivé animace s pořádnou kapkou barevnosti nebo do očí bijící tlačítka pro prokliknutí. Korunu tomuto retro zážitku dává Times New Roman jakožto hlavní font.

adidasretro2

To však není všechno. Jestli si pamatujete, jak jedny z prvních internetových stránek vypadaly, tak určitě víte, že v oblibě nebyl minimalismus, ale naopak jakýsi maximalismus. Respektive čím více web zobrazí, tím lépe. Adidas tuto rovnici pojal tak, že na svůj retro teniskový web dohodil i minihru, záložku s možností stažení wallpaperů nebo sekci pro videa. V případě, že byste si pak chtěli prohlédnout fotky tenisek, můžete zvolit oldschoolový obrázkový prohlížeč, nebo si nechat zasílat e-maily s novinkami, což vaši pozornost bezpochyby také upoutá.

adidasretro1

I když je tento tah poměrně trefný a naprosto skvěle vystihuje posledních dekádu 20. století, pro přehledné a pohodlné nákupy není. Proto se finální nákup odehrává už na „normálním“ e-shopu, na který jste od Adidasu zvyklí.

Co se pak týče nabízených bot jako takových, jedná se o velmi zajímavé modely. A opět za to může zejména rapper Kanye West, který před nedávnem vypustil do oběhu novou verzi Yeezy s označením 500, jež teniskovou módu 90. let dokonale napodobuje. Proto se očekává, že Yung-1 a Yung-96 budou mít úspěch.

adidas-yung1

Adidas Yung-1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym