Třetí řada populárního seriálu Stranger Things vyjde v červenci. Netflix vydal novoroční upoutávku

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

stranger-things-season3
0Zobrazit komentáře

Fanoušci mysteriózního seriálu Stranger Things, v němž hraje hlavní roli partička mladých školáků, se mohou letos v létě těšit už na třetí sérii. Streamovací platforma Netflix, která populární seriál vyrábí, v rámci nového teaseru oznámila, že premiéra osmidílné třetí řady proběhne 4. července 2019.

Poprvé se Stranger Things objevily na obrazovkách v roce 2016, kdy mohli diváci sledovat napůl retro a napůl sci-fi podívanou, v níž čtyři náctiletí spolužáci spolu se svými rodinami a dalšími kamarády prožívají až hororové zážitky z našeho i alternativního světa. Na ČSFD si drží Stranger Things po prvních dvou sezónách vysoké hodnocení 91 % a letos v létě dorazí očekávaná třetí série.

Netflix příchod nové řady oznámil prostřednictvím novoročního teaseru, který vydal těsně po silvestrovské půlnoci. Seriál, zasazený do 80. let minulého století, se vrátí 4. července 2019 a Netflix zatím nechává jeho třetí řadu zahalenou tajemstvím. V novém teaseru sice můžeme sledovat televizní vysílání z roku 1984, v němž se vítá nový rok 1985, ale pak už jde jen o několik malých taháků a narážek například na alternativní dimenzi nazvanou Upside Down.

Záběry ze samotného seriálu zatím streamovací gigant drží pod pokličkou, nicméně opět se můžeme těšit na hlavního mladého hrdinu Willa Byerse, kterého v dění ve městečku Hawkins doplní jak jeho školní kumpáni, tak také dívka Eleven, která má psychokinetické schopnosti. Aktuálně se sice nemluví o ničem jiném než o třetí řadě, nicméně spoluautoři Stranger Things Matt a Ross Dufferovi připouštějí, že vzhledem k vysokému diváckému zájmu bude patrně i čtvrtá a pátá série.

Očekává se, že Netflix 4. července 2019 opět vydá všech osm dílů z nové řady najednou, jako to učinil i u předchozích sérií a jiných svých seriálů. Pro české diváky je to dobrá zpráva, protože 5. a 6. července slavíme státní svátky a se Stranger Things si tak budeme moci zpříjemnit prodloužený víkend.

Nejedná se nicméně o první podobně tajemný teaser, který Netflix zveřejnil. Už před půl rokem vydal minutu a půl dlouhé video, v němž se zaměřuje na fiktivní městečko Hawkins, v němž se celý seriál odehrává, a ukazuje velkou novinku, která se v jinak vcelku ospalém městě chystá. Otevírat se bude nové a moderní obchodní centrum Starcourt Mall a podívat se na něj můžete níže. Mezitím můžeme jen spekulovat, jak významnou roli bude v nové řadě Stranger Things hrát.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym