Tesla v pražských Vysočanech za pár týdnů otevře první oficiální servis. Brzy do Česka dorazí i Model 3

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

0Zobrazit komentáře

Čeští řidiči elektrických vozů Tesla se již brzy dočkají oficiálního servisního střediska, díky kterému nebudou muset navštěvovat techniky v Rakousku nebo Německu. Kalifornská automobilka chce letos podniknout významnější ofenzívu v Evropě, kde v těchto týdnech začíná prodávat očekávaný Model 3, a první servis v Česku má být její součástí. Tesla bude vozy servisovat v pražských Vysočanech a otevřít by měla v únoru, nejpozději v březnu.

První informace o oficiálním servisním centru Tesly v České republice se objevily už začátkem prosince. Tehdy začala Tesla hledat do nové tuzemské pobočky první zaměstnance a techniky a nyní by se mělo vše finalizovat. Servisní středisko otevře kalifornská automobilka Elona Muska vedle showroomu společnosti Advantage Cars v Praze ve Vysočanech, kde si pronajme několik garáží. Samotný prodejce prémiových vozů Advantage Cars nebude mít se servisem Tesly nic společného.

advantage-cars

Tesla bude mít servis vedle showroomu Advantage Cars v pražských Vysočanech

„Oficiální servisní středisko Tesly bude v Praze otevřeno koncem února nebo v průběhu března. Českým majitelům tak nahradí servisy v Mnichově, Norimberku či ve Vídni,“ prozradil nyní šéf české Asociace elektromobility a inovativních technologií Radovan Hasala. Podle informací CzechCrunche má Tesla ve Vysočanech vše připraveno a záleží jen na tom, jak rychle se jí podaří najít zbývající posily do nově vzniklého týmu. Na svém webu má pro Českou republiku stále vypsaných několik pozic a nedaří se jí servisní tým zkompletovat.

Právě kvůli servisnímu středisku si Tesla koncem loňského roku založila v Česku svou firemní pobočku Tesla Czech Republic s.r.o., pod kterou bude vysočanský servis spadat. Rozhodně tu však neplánuje výstavbu velké továrny a prozatím ani showroomu, jak se spekulovalo. Podle našich informací by mohla Tesla oficiální prodejní showroom v Česku otevřít někdy v průběhu příštího roku, ale zástupci Tesly mimo záznam přiznávají, že to zatím není na pořadu dne.

volvo-seawall

Přečtěte si takéVolvo tiskne nová obydlí pro mořské mikroorganismy. Chce tím pomoci v čištění oceánů od plastůVolvo tiskne nová obydlí pro mořské mikroorganismy. Chce tím pomoci v čištění oceánů od plastů

Pro české majitele elektromobilů Tesla je tak nyní důležité to, že již brzy nebudou muset cestovat na servisní prohlídky do Lince, Vídně, Mnichova nebo Berlína, kam to dosud bylo nejblíže. V České republice aktuálně jezdí podle neoficiálních odhadů několik stovek Tesel a jejich počet by se mohl v následujících měsících významně navýšit. Také v České republice by se totiž měl již brzy otevřít alespoň webový konfigurátor pro nákup nejnovějšího Modelu 3 a v Česku je o něj podle zástupců Tesly velký zájem.

tesla-service2

Tesla svůj nejdostupnější elektromobil letos začíná prodávat v Evropě a na začátku ledna spustila ve 14 zemích objednávky s tím, že další země budou následovat. Podle informací CzechCrunche, které nyní potvrdil i Radovan Hasala z Asociace elektromobility a inovativních technologií, by se měl český konfigurátor otevřít v následujících měsících, pravděpodobně během března nebo dubna. Prozatím je nutné objednávat Teslu v Německu nebo Rakousku, kde však již nyní fungují i čeští zástupci, kteří se nyní s ohledem na otevření tuzemského servisu budou přesouvat do Česka.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym